Mal som napisany pekny dlhy prispevok, ako reakciu na tie nemocnice, ale v kritickej chvili mi ***** wifi a znovu ho pisat nebudem, seriem na to. Zjednodusim si to, je to cocot...
10.04.2021 - 13:23:34
01
jurot napísal:
Ved dajte protiargumenty
Sme krajina s najdlsie zavretymi skolami v eu( ano su tu nazory ze podme cestou australie len nejak zvysek eu tento progresivno osvieteny nazor nezdiela a skoly zatvara posledne a otvara lrve)
Sme nielen eu ale celosvetova velmoc v testovani?( okrem clanku v lancete co si marek napisal sam nikto tuto vedecku cestu po nas nekopci)

Je fakt ze sama ek uvadzala pred mesiacom ze v lete bude zaockovanych max 40 percent populacie? A je fakt ze astra skrta dodavky?

Ved dajtev com sa mylim



Ved mi vysvetlite ktore z tohto neplati

Ja narozdiel od jedincov nepouzivam ziadne nadavky vulgarizmy

Jednoducho verite. Dufate. Len tak dalej
10.04.2021 - 13:28:56
00
ja som dezolat, ked som pisal ze sa nelieci nic ine len kovid tak som bol min za *****
a ajhla...
https://dennikn.sk/minuta/2346685/?ref=mpm

skoda ze pride na moje slova a na jesen tu mame opat lockdown lebo ani pri vsetkej snahe ockovacej sa nezaockuje viac ako 30-40 percent populacie
10.04.2021 - 14:49:22
01
tulenik napísal:
"liečba" viróz je obyčajné "vyjednávanie s príznakmi", teda mám teplotu dám si antipyretikum a pod.
čiže "lieči" sa to +/- rovnako ako oná povestná chrípka, ktorá sa tiež nelieči, ale vyleží, čo pri chrípke nepríde nikomu nijako divné a tu zrazu dezolátom áno
v nemocnici to pokračuje "na vyššom leveli", teda tam sa už dá "vyjednávať" (dexametazón, príp. iné steroidy) so samotným zápalovým procesom a samozrejme ešte tu máme "kupovanie času" v podobe pľúcnej ventilácie alebo mimoteláku, čo tiež sensu stricto nie je liečba
dexametazón je zbytočné "žrať preventívne", keďže nielen že nezabráni infekcii, naopak, ako každé užívanie steroidov má svoje svojské adverzáky (v tomto kontexte je zaujímavé sledovať, že sa samozrejme vynorilo dosť dezolátov, pre ktorých boli steroidy "svinstvo", ale teraz sa ich dožadujú aj bezdôvodne - takéto prepiny sú jedným z hlavných príznakov dezolácie) a nevedie k merateľnému zlepšeniu vyhliadok, pokiaľ minimálne nesosáte kyslík:
https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/media/tlacove-spravy/odporucenie-ema-na-pouzitie-dexametazonu-na-liecbu-covid-19?page_id=5442
a aj na druhej strane Atlantiku sú odporúčania dojímavo totožné:
https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/therapeutic-management/
(***** fix, aj toto som tu opakovane dával... aha, ušlo mi, že jednobunkovce nemajú očičká a ani mozočky)


... nesnaž sa . Šetrí energiu na biking . Ako písal fokel , je to cocot . Nechápe rozdiel medzi symptomatickou a kauzalnou terapiou . Nechápe nič , všetky prijby ma “ neviditeľne “ . Nesnažte sa , za chvíľu ho to prejde ako PSA motor 😏 ...
10.04.2021 - 14:59:18
01
Skusim, ale nie tebe, lebo ty si marny...

Liecba - neexistuje. Obvodak ti moze akurat tak predpisat paralen, alebo nejake antibiotika namiesto cukrikov.

Pripravit sa materialne - stalo sa, co sa dalo sa nakupilo. Nemocnice nemaju problem s nedostatkom ventilacii, ochrannych prostriedkov, posteli,natahali aj nove kyslikove rozvody.

Pripravit sa personalne. Stalo sa. Stiahli na kovidove oddelenia koho mohli. Vyhlasili nudzovy stav a zopar jedincom aj urcili pracovnu povinnost. Ak si niekto mysli, ze lekara alebo sestru na jisku si naklonuje za par dni, tak sa moze dat rovno liecit u miestneho automechanika.

Na srajdu o tom, ze treba liecit a nie ockovat sa da protiargumentovat len nadavkou. Tej sa zdrzim.

Podobne srajda o obmedzovani ctenych prav. Tvoj kolega tu vyplakava, ze sa neliecia (kravina) ine choroby. Lieci sa vsetko, akurat nie akutne operacie sa presuvali. A par obvodakov si spravilo prazdniny a este sa urazili, ked ich chodili kontrolovat policajti. Ale to im nikto nenariadil a nikto to od nich nechcel, prave naopak.
Ty sem kydnes blbost, ze opatrenia su zbytocne. Tak sa dohodnite. Bud kovid pretazuje nemocnice a teda treba opatrenia,aby nebol taky napor. Alebo nepretazuje, vsetko funguje ako predtym a tak sa nemame o com bavit.

Jedine, v com mas pravdu je skolstvo. Ine krajiny nas vyskolili v tom, ze bolo mozne mat decka v skolach. Zase ale my nie sme oni. My mame zial stale blizsie k rozvojovym krajinam ako tym vyspelim. Takze je otazne, ako a ci by to u nas fungovalo. A neplet sem Australiu, ta je uplne niekde inde. Oni zas maju distancnu vyucbu zavedenu uz desiatky rokov.

Ad 40% zaockovanych. Pokial to budu najma ludia 60+, u ktorych je vacsina hospitalizacii a umrti, tak sme vyhrali a mozme mat vsetko otvorene. A na jesen uz bude vakcin viac nez dost. Otazne je len to, ci nebudu aj nove mutacie.
10.04.2021 - 15:01:33
06
aspon jeden co uznal ze so skolami sme to dokaslali
ku zvysku co tu pisu jedinci skoda reci
10.04.2021 - 15:05:44
00
Kura v Poľsku ide 4ta vlna? Sa to tam nejak rozbieha. 25K/d pozitív, 750/d mŕtvych
10.04.2021 - 18:17:04
00
Ale však pohoda , choľera a krowka sa “ pouvoľňovali” , svätostánky a školy s reštikami do koránov pootvarali a tu mame vysledok ... asi tiež “ neliečia “ . Podľa mna prudko podcenili množstvo imunizovanych po prekonanom kovide a precenili počet zavakcinovanych . Zle si to spočítali , asi im radil džjúrot 😂 . My si radiť ale nenecháme ...
10.04.2021 - 18:26:08
01
tak ideme očkovať 45,ale 80+ máme najmenej v eu.Takýmto tempom si v júni budeme vakcíny vyberať.
10.04.2021 - 19:27:44
00
nerozumiem co si tym chcel povedat ... podla teba mame zastavit ockovanie ostatnych a cakat pol roka kym sa vsetkym 80+ uráči prist na ockovanie ?
10.04.2021 - 19:30:12
00
Tak ja zajtra konecne idem na AZ. Zaregistroval som sa, vyklikal vsetko do 2 hod autom a do 3 min prisla SMS. :)
Ale nielen chvalit som sa chcel. Manzelka ma problemy so zrazanlivostou krvi a chceli by sme sa pri nej vyhnut AZ. Nie je ZTP ani nic co by ju opravnovalo podla popisu registovat sa na nahradnici.sk. Ale po nehode nema slezinu a uz viackrat musela brat fraxiparin na znizenie zrazanlivosti.
Sme z Bratislavy. Neviete mi poradit ako postupovat a kde sa zaregistrovat aby sa dostala k Pfzeru alebo Moderne ? Vzdialenost je jedno - ak bude volno v Snine, tak pojdeme do Sniny.
10.04.2021 - 19:49:55
00
triki napísal:
tak ideme očkovať 45,ale 80+ máme najmenej v eu.Takýmto tempom si v júni budeme vakcíny vyberať.

Dostavaju 80r. astru?
10.04.2021 - 19:52:15
00
Ono 80+ sa ťažko ide z dediny 20-30 km, + 3-5 km peši na autobus, minimálne do okresného mesta, v meste ďalších pár km vakcinačného centra... A ešte keď mu ako najstaršiemu v poradovníku dajú čas o 8:00, takže cesta pred šiestou v narvanom robotníckom autobuse, a pri troche šťastia čakať až do poobedia na autobus domov.

Trhal by si sa za nejakou injekciou?
10.04.2021 - 19:58:10
00
juju_pepe napísal:
Kura v Poľsku ide 4ta vlna? Sa to tam nejak rozbieha. 25K/d pozitív, 750/d mŕtvych

Nie 4 ale tretia (ak ako prvu ratame tu minulorocnu jarnu).
Teda sme napriek atomovkam a lockdownom (v reci Matelka blackoutom, one time next time) stale pred nimi.
Madari su na tom ovela horsie ako Poliaci, zomiera im takmer 2 krat viac ludi (pomerne k poctu obyvatelov).

Ramon1 nezavádzaj, restiky su v PL zatvorene uz dost dlho.


Naposledy upravil Minikin dňa 10.04.2021 - 20:10:10, celkovo upravené 1 krát.

10.04.2021 - 20:00:38
00
shmirgel napísal:
tulenik zbytocne sa snazis, tito ludia si vzdy pojdu svoje. Fakticke argumenty nepochopia a vacsina vecne diskutujucich opusti debatu, co da takymto ludom falosny pocit vitazstva. Toto nie je jedina tema, kde sa to deje.


to mas pravdu - ale co stym? pretoze sa deje to, ze normalni ludia diskusie opustaju a dalej diskutuju len dezolati ktori dalej siria uplne bludy - tie sa postupne stavaju medzi masami "pravdou" - ked to hovori tolko ludi, musi to byt pravda.
zacinam mat problem existovat medzi ludmi - navyse robim odbornu robotu do ktorej (aj ked o nej nemaju ani potuchy ) su mi schopny pindat a vraj ja to robim zle. stupa im sebavedomie a zacina to byt nezastavitelne a otravne.
vacsina webov s normalnymi informaciami a clankami je spoplatnena. ostavaju informacie z bulvaru a pochybnych webov ktore su zadarmo lahko dostupne. je jasne ze zadarmo to nikto robit nebude ale tiez to vyrazne napomaha k dezolacii obyvatelstva.
10.04.2021 - 20:09:21
06
keyboard_arrow_up