cokupit napísal:
Preco? Dementi tu boli vzdy, len nie tak viditelni. Dnes uz fasistov jasne vidiet, komunisti sa vyfarbili uz davno, aj mafia sa musela ukazat no a hlupaka vidiet uz z dialky, ked mu trci nos z ruska ako falus z treniek. Naco si nahovarat nieco o spolocnosti a vzajomnosti? Pravda je, ze spolocnost vyrastie iba vzdelavanim (ti mladsi) alebo vykapanim (ti ostatni). To je proces na desiatky rokov. Dovtedy nech aspon jasne vidime, kolko blbcov je medzi nami a o co im ide. Nema zmysel smutit za starymi "dobrymi" casmi. Ziadne neboli, pri prvej prilezitosti sa zmrdi hned vyfarbili a zrali tuto krajinu ako rakovina (vid slovensky stat, budovanie komunizmu, meciarizmus, ficorozkradacky alebo dnesny dezole hnoj). Staci aby slo trochu do tuheho a ludia ukazu co v nich je a to je dobre vediet a vidiet.


s tym by sa dalo suhlasit, keby sa ten idiotizmus nesiril a neinfikoval cez internet aj ludi, ktori boli predtym "normalni"
04.11.2021 - 18:17:30
00
Presne tak. Aj to urazanie z jednej strany dezole, z druhej ockovanci a ideme - spolocnost je rozdelena.
Nejde o to, ze niekto bol dement. Kym nebol facebook, tak to vedelo len jeho okolie. Teraz vedie skupinu ludi, ktora zdementnie podla neho. Oproti tejto skupine sa postavi ina skupina, ktora si hovori, ze ona dementna neni, ale moze byt dementna inym sposobom, len o tom nevie.
Zatial sa tie skupiny iba urazaju na internetoch. Ale bojim sa, aby sa to nedostalo do niecoho horsieho. A pritom ti ludia by inak vchadzali spolu uplne normalne.

Hrozim sa toho, co spravila propaganda s Nemcami v priebehu par rokov. A co robili u nas komunisti "kulakom" a "revizionistickym zivlom". Lebo mam pocit, ze do takeho niecoho spolocnost smeruje.
04.11.2021 - 18:48:37
00
cokupit napísal:
Preco? Dementi tu boli vzdy, len nie tak viditelni. Dnes uz fasistov jasne vidiet, komunisti sa vyfarbili uz davno, aj mafia sa musela ukazat no a hlupaka vidiet uz z dialky, ked mu trci nos z ruska ako falus z treniek. Naco si nahovarat nieco o spolocnosti a vzajomnosti? Pravda je, ze spolocnost vyrastie iba vzdelavanim (ti mladsi) alebo vykapanim (ti ostatni). To je proces na desiatky rokov. Dovtedy nech aspon jasne vidime, kolko blbcov je medzi nami a o co im ide. Nema zmysel smutit za starymi "dobrymi" casmi. Ziadne neboli, pri prvej prilezitosti sa zmrdi hned vyfarbili a zrali tuto krajinu ako rakovina (vid slovensky stat, budovanie komunizmu, meciarizmus, ficorozkradacky alebo dnesny dezole hnoj). Staci aby slo trochu do tuheho a ludia ukazu co v nich je a to je dobre vediet a vidiet.

To je príliš zovseobecnujuce. Ľudia ak cítia príležitosť sa k niečomu ľahko dostať, tak tomu fandia. A zabudnú na
dôsledky. Dnes máme vo svete taký trend laviciarskeho progresivizmu. Maskuje sa to, že je to moderné, na záchranu planéty. Sú to takí moderní zvezaci počas normalizacie spred 50-ich rokov. Ľudia bdete.
04.11.2021 - 19:01:56
00
Jediný kto tu uráža sú fanatickí antivaxeri. Ja a moje okolie, ktorí sme očkovaní vôbec nič neriešime. Rovnako aj v robote dve kolegyne majú stále nejaký problém, že aj tak keď si očkovaný bla bla bla... Mne vadí, že Vedenie tohoto štátu sa priamo aj nepriamo postavilo na stranu neočkovaných. Minule ešte aj Krčméry zabil, že očkovaní poľavili. Prosím? Tak ja tu dodržiavam opatrenia pomaly dva roky, dal som sa zaočkovať, pôjdem aj na tretiu a v čom som poľavil? Čo mám nosiť rúško do postele. Jediní, ktorí to tu k*rvia sú ľudia, ktorí to celé popierajú. Teraz budeme počúvať štekanie, že je všetko zatvorené. Prečo je zatvorené v čiernych okresoch pre zaočkovaných? Za trest?

V školách sa tiež nič nerieši...

Aaale. J*bať na to. Nemá zmysel sa tu vylievať...
04.11.2021 - 19:13:31
09
Teraz vazne. Ide svet, alebo aspon teda SR naozaj do sraciek v poslednej dobe, alebo sa mi to len zda, kvoli tomu, ze starnem, resp. viac sledujem spravy?
04.11.2021 - 19:54:40
00
Podľa lengvarského predpovedí spred mesiaca že v tretej vlne dosiahne u nás maximálny počet hospitalizovaných ani nie polovicu vrcholu druhej vlny je dnes u nás vrchol. V nemocniciach máme 1890 ľudí. Od zajtra by už mali počty hospitalizovaných len klesať.
04.11.2021 - 20:13:23
01
Ale to nie je o internetoch, ale o blbcoch, ktori nevedia kriticky mysliet. Internety maju aj v Skandinavii. Aj v Bratislave, ktora ma raz taku zaockovanost ako niektore dalsie sk dediny.
Nacizmus nebol Adolf, ale miliony Nemcov a ich prisluhovacov po celom svete. Komunizmus neboli pohlavari, ale miliony blbcov, co ich drzali pri moci. To, co nam vladlo desiatky rokov po revolucii tam zvolili miliony ludi, ktori to maju v hlavach kadejako namiesane.
Ze nebyt covidu spolu vychadzame uplne normalne je prave ta iluzia. V Juhoslavii si tiez nazivali desiatky rokov normalne, a potom sa ukazali. Staci dostatocny dovod a ludia sa prejavia. Je fajn, ze sme sa ukazali uz teraz a mozme s tym nieco robit. Lebo v buducnosti nas cakaju tazsie skusky nez nejaky primitivny covid. Vyspela spolocnost nimi prejde, stredoveka dezole parodia ma stat sa v tom bude placat.
04.11.2021 - 20:13:27
02
15. novembra mi končí Astra, 16. idem oskúšat Pfizer, idem čím skor - kým je to ešte zadarmo :D neskor sa možno bude platit aj 5 euro ako za Ag testy, za 5 euro možeme mat v chladničke 7 litrov mleka :D
04.11.2021 - 20:19:55
00
ale jasne ze ide vsetko dole vodou, niekto si precita daky divne vysvetleny paragraf na nete a uz ide robit protest a vykrikovat ze ake ma prava. politici ti si kukaju hlavne kolko volicov im ktorym krokom pribudne alebo ubudne. takze od nich nejake radikalne kroky urcite netreba cakat. jedine ze by to mali na koho zvalit, napr ze aj rakusaci to tak robia...

na zaciatku pandemie som si este naivne myslel ze ved ludia to chapu, ostanu v lockdowne doma, nebudu sa trepat zbytocne do zahranicia (ano vsetky dovolenky patria sem), a ked uz niekde musia ist ze pockaju v tej karantene atd... ale prdlajs, velmi rychlo sa ukazalo ze polka ludi su proste debili. sprvaju sa stylom: ja nieco chcem, ja mam peniaze, som nieco viac a teda bude tak ako ja chcem. alebo ze sice nemam penaze bo som tupelo ale na krcmu mi nik nebude sahat, ved ja im ukazem a just nebudem nosit rusko a just pojdem do krcmy, ja s nimi vydrbem.. a ked ho niekde pichne tak hned ze zachranuj ma, naco ta platim z dani, podam na teba trestne oznamenie, na celu nemocnicu ze ma nechces osetrit atd...

uvidime kam to nechaju zajst, ja tipujem ze budu zmykat vsetko do extremov, nudzovy stav tiez nemyslim ze bude, na to je vlada az moc rozhadana a radsej si budu robit naprieky ako by mali daco schvalit. nejake radikalne kroky tazko, pokial nebudu staty okolo uz take nieco mat tak nasi na to nemaju gule. som tiez zvedavy co spravia ked vela okresov nejak naskrabe tie 2-3% do 65% aby zmenili farbu z ciernej... ci im ju naozaj aj zmenia a tym este viac zhorsia situaciu

pomaly uz treba aj zimne dovolenky a lyzovacky riesit, sak co na hranici aj tak nik nekontroluje, to dame nacierno v pohode. covid pass predsa mame skopceny z netu keby nieco... :D
04.11.2021 - 20:44:17
00
Briti dnes schválili prvé antivirotikum Molnupiravir od Mercku.

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/britain-approves-mercks-oral-covid-19-pill-2021-11-04/?fbclid=IwAR3fc5r1mnI3oYDtc8PQ53NuZ5fLKQMBd5-53PUtt5OO9uf45dSf6pxeXng
05.11.2021 - 00:27:03
00
cokupit napísal:
Ale to nie je o internetoch, ale o blbcoch, ktori nevedia kriticky mysliet. Internety maju aj v Skandinavii.

Ze nebyt covidu spolu vychadzame uplne normalne je prave ta iluzia. V Juhoslavii si tiez nazivali desiatky rokov normalne, a potom sa ukazali. Staci dostatocny dovod a ludia sa prejavia.


Vojne v Juhoslávii predchádzala veľmi intenzívna štvavá kampaň, okrem iného mal Karadžič a ďalší, vyše ročné prednáškové turné, na ktorom jatrili staré krivdy a burcovali nacionalizmus. Ani vojna nevzniká len tak z ničoho.

Internety majú aj v Škandinávii, ale my sme krajina, ktorá je veľmi vysoko v zozname priorít dôstojníkov stredozápadného frontu na sociálnych sieťach. Myslím, že u nás funguje nesmierne rozsiahla sieť trollfabrík a trollov, ktorá má zabezpečiť nepriateľstvo a rozvrat.

Pekný príklad je, ako RT funguje doma, keď ide o covid, a čo roztrubujú do sveta:

Prílohy:

RT.JPG
RT.JPG 512.1 KiB thumb_up0thumb_down

05.11.2021 - 09:37:21
05
Jasne ze vojnam predchadza priprava a sme aktualne intenzivne zakrmovani dezinformaciami. Lenze ono bude nejaky dovod, preco u nas hoaxy maju znacny uspech a v tej skandinavii nie. Imho je odpoved vo vzdelavani a schopnosti kriticky mysliet. To je nam vyslovene cudzie, vobec sa to neuci a ani desiatky rokov neucilo, socializmus potreboval iny ludsky material.
Skratka ak to ma clovek v hlave upratane, tak z neho nikto extremistu/dezola neurobi, ani nebude upalovat carodejnice a fanaticky sa modlit k niektoremu z tisicov bohov. A potom su krajiny ci regiony, kde sa prave takymto zabavkam dari a ked si nasledne porovnas ich mapu s mapou zaockovanosti, vysky prijmov, poctu deti alebo volebne preferencie extremu, dokonale sa kryju.
Keby to bolo len to tom, ze staci spustit propagandisticke dela a fb masaz, tak tieto problemy paradoxne nemame. Lebo centrom zaujmu su imho uplne ine krajiny a nie nejake tretorade SK. Nas dostavaju imho aj ti riadiaci dostojnici za trest a placu do vankusa, ked sa dozvedia s akymi esami tu maju pracovat.
05.11.2021 - 10:13:12
00
obcianska vojna? prosim vas, slovaci su srabi, vedia akurat stekat na nete a ohovarat za chrbtom..do oci ti malokto povie svoj nazor
05.11.2021 - 10:19:11
02
Nevestinec ako očkovacie miesto. Lákadlom je akciová poukážka na ponúkané služby
Vo Viedni očkujú naozaj všade.

https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2043341_nevestinec-ako-ockovacie-miesto-lakadlom-je-akciova-poukazka-na-ponukane-sluzby?fbclid=IwAR2rJEVYy7DKNycmDIRbVQMThIYY-iepSrD4H_-wklwy--RAJkn1ydIfB-Q
05.11.2021 - 10:23:48
00
Podjbàvali , tak dostali do búdky a bude pokoj 😎 …

🔓 : https://dennikn.sk/2599149/policia-zasiahla-proti-antiruskarom-ktori-blokuju-supermarkety-pouzila-aj-paste-a-kopance/?cst=2e20980ed129347e1eebc8d284d8666360b533b6
05.11.2021 - 11:47:33
00
keyboard_arrow_up