Hazard napísal:
Sme stoka EÚ, iné tu čakať nemôžeme. Nemôžeme chcieť, že si tu pandémiu tu prežijeme v pohodičke. Veď v tomto štáte nefunguje poriadne nič. A nikdy ani nebude. Sme zaprdená časť Európy, keby sme tu nemali tie naše Tatry, tak by sme ani nemali čo ospevovať - Ani tie orly by nemali odkiaľ zletieť...


Ja osobne s tymto opisom uplne nesuhlasim...sme uplne rovnaky narod/stat ako drviva vacsina ostatnych a to so svojimi kladmi aj zapormi ( aspon z toho co pozorujem pri cestach do inych, aj vzdialenych krajin / a nielen ja ). Problemom je vsak drviva vacsina "politikov" a hlavne tych ktori rozhoduju o chode statu. Uz od 89-teho je to akysi stat v state, hydra s vlastnymi pravidlami ( ono by sa to dalo nazvat aj ta ako to kedysi nazval Kiska, ale to uz bolo povedane ). A ak sa aj nahodou najde clovek/ludia/vacsia skupina ktory voci tomu chce/u vystupit, tak je/su obratom zaslapani a zdiskreditovanyi. A tak nam tu aktualne pocas pandemie riadia krajinu traja krali...pan ego, pan ego a pan ego ( stvrtu pani nepocitam, ta akoby ani neexistovala ). Ak si nekto naivne mysli ze nam chcu dobre, tak je najvyssi cas sa zobudit...mame tu pandemiu, plne nemocnice, lekarov na pokraji vycerpania, mnozstvo mrtvych...a jedine co ich trapi je nena3ra1 ludi nejakymi prisnejsimi pravidlami len aby zostali pri koryte aj po najblizsich volbach...Takze nie, nie sme o nic viac "dezolatsky" narod holdujuci borovicke a bromhexinu, sme len krajina riadena totalne neschopnmi ludmi bez kejkolvek sebareflexie ktori sleduju len a len svoje vlastne zaujmi a na narod uplne kaslu. Sme krajina kde vrcholni predstavitelia statu absolutne nezvladli odkomunikovanie pandemie, este viac zlyhali pri osvete a vysvetlovani ohladom vakcinacie a ako bonus sme jedina krajina ktora svojich obcanov vytocila celonarodnym antigenovym povstanim ktore nema v civilizovanom svete obdobu. Vysledky ich "prace" teraz mozeme vidiet kazdy den na cislach ktorymi dobyvame vsetky popredne celosvetove umiestnenia...
10.11.2021 - 21:27:43
010
matt nesuhlasim, kto si tych politikov voli? O 1993 sa tu voli len populizmus. Aj dzurinda musel slubit 2nasoben platy, jeho druha vlada bola uz len v podstate nahoda a zasluha Ruska ze sa vysplhal s Ano do parlamentu. Inak sa tu volia len populisti a matovic je jednym z nich. Politici si dovolia len to co im narod dovoli. AKonahle prislo 100tisic ludi na namestia, fico sa porucal, nasral si do gati. Az som bol prekvapeny ako rychlo to zrazu slo.
Druha vec. Nie nie sme ako ostatne narody. Podiel tupych ludi je tu vyrazne vyssi ako naokolo, plne zodpoveda percentam ockovani.
Tretia vec. Stala sa zla vec. Keby nebol pri moci matovic a neslo ficovi o krk tak by nesiel po tych najvacsich dementoch republiky ale mozno by sa tiez dal pred kamerami zaockovat. A neklamme si, vsetko je to o ockovani momentalne. Lebo nemocnice neplnia 40rocni ockovanci. A percento neockovanych plne synchronne s farbami v automate. Nie ze by som bol nejako depresivny ale som. A budem este viac do vianoc. Jedine stastie ze moji blizki vcetne mna sme zaockovani a pojdem ako 37rocny clovek aj na tretiu ked mi to odbornici povedia. Lebo ja budem verit odbornikovi v obore a nie bukovskemu.
10.11.2021 - 21:39:00
014
Za posledných 7 dní sa zvýšil počet hospitalizovaných o 703 na dnešných 2478. Ak sa pandemická situácia výraznejšie nezhorší, dosiahneme takýmto tempom peak druhej vlny až o 13 dní to je v utorok 23. 11. 2021 /peak 2. vlny bol 3836 covid hospitalizovaných dňa 1. 3. 2021 - plné nemocnice s nutnosťou umiestňovať dalších chorých v okolitých krajinách/. Ak sa súčasná situácia ešte zhorší tak aj skôr ako o 13 dní.

Prílohy:

Koronavirus.PNG
Koronavirus.PNG 143.77 KiB thumb_up0thumb_down

10.11.2021 - 21:51:11
00
delarosa, nemusime vsetci so vsetkym suhlasit...je to moj nazor podporeny tym, ze ma isty cas ludia tlacili aspon do komunalnej politiky...a zistil som ze "obycajny" clovek je tam nikto nech ma sebalepsie umysli. "Chces urobit nieco pre ludi? A co budeme mat z toho my?"...to boli uplne tie najzakladnejsie otazky od tych vyssie. Nejako tak naivne dufam ze sa to postupne meni k lepsiemu. A volby? Neviem, posledne roky vyberame len mensie zlo a to tiez nie je ziadna vyhra. Politici...mali sme niekedy nejakych skutocnych politikov? Asi by sme ich zratali na prstoch jednoch ruky. Nebodaj statnika sme mali? No, neviem...ak velmi znizime poziadavky, najde sa jeden? Dvaja? Takze nie, nehadzme to na beznych ludi a volby...ked nemas poriadne koho volit, tazko vyberies to najlepsie mozne. Do toho financne a "personalne" poddimenzovane skolstvo s ucebnymi osnovami z minuleho storocia. Ja sa necudjem ze ludia nevedia kriticky mysliet ( a urcita skupina toho nebude nikdy schopna ani vo vyspelych krajinach ). Ale ano, lepsie je najst si "skratku" ze sme narod "dezalotov" a ozranov ktoremu niet pomoci. Bohuzial svet nie je iba cierny alebo biely. Alebo "bohudik"...a preto aj, 100 ludi, 100 nazorov :)
10.11.2021 - 21:58:28
09
Vyzerá, že Lengvarský je zas optimista - ešte len dnes rokovali o zmene opatrení a do budúcej stredy už očakáva takmer trojnásobné zlepšenie situácie - nárast už nie o 700 ale len o 260 hospitalizovaných, další týždeň tiež len o 260, spolu za najbližšie dva týždne na 3 000, nevedia narátat ani do dva - týždne.

https://www.cas.sk/clanok/2607535/lengvarsky-bije-na-poplach-na-covid-zomiera-tyzdenne-200-ludi-katastroficky-scenar/
10.11.2021 - 22:03:43
00
lto napísal:
Ak si prejdes historiu, ked to zacinalo, tak zistis, ako velmi sa zmenil pohlad na vec. Na zaciatku seci chceli chranit starych a chorych. Ked toto, co pises niekto napisal pred rokom, tak ho sli ukrizovat. A vida. Sme tam, kde predtym :)

ps: tentokrat byvaju velmi vysoke horucky, aj niekolko dni, casto aj tyzden /z mojho okolia viem/. To je znacny rozdiel oproti minulemu roku, preto tolko ludi v nemocniciach. No nebol problem sa na toto pripravit. Uz po druhykrat. A bolo na to dost casu .. min. od maja. Ale tak ano, treba nakupovat zbrane , aby sme s ohromnou letkou pocitajucou asi tak jeden bojaschopny vrtulnik a 2 stihacky mohli utocit na dakeho brutalneho nepriatela. Napr. na turistov v Tatrach, co porusuju zimnu uzaveru.


tak tak, chyba bola hlavne v nedostatku info, doteraz napr neviem naco bolo dobre nosit okuliare. strasilo sa kadecim (ako chapem ze radsej byt opatrny nez nie...), ze kde vsade kolko dni prezije ten virus, vsetko mozne sa dezinfikovalo ale nemam pocit zeby bolo extremne nakazlive ak niekto presiel vytahom pred 2 dnami... alebo ze vonku prejdem okolo dakoho. to by sme tu kapali inym tempom... uz len take decka ked idu vytahom tak dobre ze neoblizuju steny (niekedy aj hej :)). a viem ze vo vchode sme mali aj nakazenych aj zomretych na covid
tiez mi pride divne ze teraz v skolke napr uz vyzaduju respirator, ale potom su tam s deckami 6 hodin bez rusok a tie decka su potom 18h s rodicmi bez rusok... ale tych par minut co su rodicia v skolke tak dobre ze nechcu testovat pri vstupe ;). ak to niekto z rodiny ma, je velka sanca ze to maju vsetci a decka to pekne prenesu... tych 5s co vidim ucitelku na 10m jej fakt nepomoze
rovnako v praci... z firiem co poznam tak ani jedna neni taka zeby tam ludia sedeli 8h denne v ruskach... sem tam niekto sa najde co si to da ked ide na wc alebo co, ale drviva vacsina ludi nic. nehovoriac o tom ze 8h by tam aj tak zbytocne sedeli v ruskach ked potom idu spolu na obed a sedia pri 1 stole ;)
proste taketo relativne uzavrete skupiny ktore su spolu viac hodin denne tam mi to pride zbytocne lebo to nie je sanca ustriehnut tak dlhy cas vsetko
nahodne miesanie ludi napr obchody, banky, posty, kina, mhd atd tam to zmysel ma
tak ci onak stale kopec info chyba, pripadne sa naschval zatajuje alebo prekruca. napr ze stale sa tvarime ze ochranujeme starsich a pritom to tu premorujeme jedna radost. ved to museli vediet dopredu ze ponechaju otvorene skoly, a ze sa to bude premorovat. stacilo povedat ze toto je plan a mozno by sa ludia podla toho aj zariadili. no proste ako to tu ktosi pisal, komunikacia biedna
10.11.2021 - 23:18:16
01
milarin napísal:
Je v tom článku aj nejaké riešenie, ako túto háveď eliminovať? Lebo mne sa fakt nožík vo vrecku otvára, keď čítam, čo všetko si môžu dovoliť a čo im bez akéhokoľvek postihu prechádza.

Upratovat haved je praca policie. Ked policia iba monitorovala, boli zablokovane cesty v hlavnom meste. Ked zacala robit co je jej ulohou, luza sa rychlo presunula inde a uz cesty nikto neblokuje. Toto bude platit aj v obchodoch, staci ak policia bude robit to co ma, tak ako v Piestanoch. V clanku sa presne pise, ze tych blbcov je doslova iba zopar uvrestanych kusov, ale su uz mesiace v epicentre kazdeho poulicneho bordelu na SK. Este par doraznych zakrokov a budu upratani.
10.11.2021 - 23:20:09
00
milarin napísal:
Nie je to odomknuté, tak neviem. Je v tom článku aj nejaké riešenie, ako túto háveď eliminovať? Lebo mne sa fakt nožík vo vrecku otvára, keď čítam, čo všetko si môžu dovoliť a čo im bez akéhokoľvek postihu prechádza. Som dúfal, že z tých posledných zadržaných spravia exemplárny príklad, nech si zvyšok uvedomí, že to nie je v poriadku, ale zatiaľ to tak nevyzerá. A samozrejme hranol s fašistom hľadia len na seba a požadujú predčasné voľby. Namiesto toho, aby sa všetci vo vláde spojili a uprednostnili ľudí pred sebou samými. Ale to je hold utópia.


Som odomkol 🔓 : https://dennikn.sk/2602739/hovoria-si-templari-ci-povstalecka-vlada-kto-su-najazdnici-z-lidlu-ktorych-vyuzivaju-fico-i-kotleba/?cst=d2d7b3a81f44b0e8a84d2ac8e330920ce761c887
10.11.2021 - 23:24:03
43
matt ty sa tu snažíš rozpytvať čo je politika a týpek dva príspevky nado mnou nazýva ľudí lúzou a háveďou...To je tá politika. Každý z nás robí nejakú "politiku" a výsledkom je osadenstvo parlamentu. Všetko sú to ľudia z mäsa a kostí, ktorích hore vytiahla táto spoločnosť. Keď bežný človek rozmýšľa v tendenciách ja som niečo viac ako x-iných ľudí, tak aj ten politik tak premýšľa.
Vo veľa prípadoch sa ako vzor dávajú severské štáty. Z pohľahu ľudského správania tam ale funguje určitý súbor nevyslovených spoločenských noriem https://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_Jante Ak sa žije podľa nejakých zaužívaných pravidiel, je malá šanca aby ti vládol niekto kto nestihol prepadnúť cez to sito skôr ako sa dostane k moci. My sme sto rokov za opicami a je to dané našou históriou. Možno tak o štyri generácie bude aj na Slovensku nejaký spoločenský kódex, ktorý zabezpečí aby sa k moci nedostali klamári, podvodníci a zlodeji.
11.11.2021 - 08:42:52
08
porter, ved tomuto co si napisal nerozporujem a suhlasim s tebou. Bohuzial vsetci vieme aku sme tu mali startovaciu ciaru v tom 89-tom a co tomu predchadzalo. To sa neda vymazat jednou-dvoma generaciami. Len treba hrat s kartami ktore mame rozdane. Prisla pandemia a s nou prisla kriza aj v spolocnosti. Ja viem ze sme z toho vsetci uz unaveni, podrazdeni, frustrovani...len teraz je asi na nas "uvedomelejsich" snazit sa s ludmi ktori odmietaju vakcinu/pandemiu/covid co najviac komunikovat a snazit sa vysvetlovat. Ja viem ze je to niekedy brutalne tazke ( akoby clovek hrach na stenu hadzal ), ale urcite prave teraz nie je ten cas delit nas na "dezolatov/antivaxerov" a "ockovancov". Teda na tu ciernu a bielu. Alebo teda na to rezignujme, najdime si takuto skratku, uzavrime sa do svojich bublin...ale necudujme sa potom ze tu nevybudujeme normalnu spolocnost ani za dalsie 2-3 generacie.
11.11.2021 - 09:32:26
01
Dement Blaha: https://www.startitup.sk/blaha-sa-kvoli-antiruskarom-dostal-do-sporu-so-zidovskou-obcou-odbornik-tvrdi-ze-prekrocil-hranice/
11.11.2021 - 10:11:45
00
Matt vysvetlovat? A posledny rok si robil co? Ako ti to fungovalo? Aj zlodejom uz desiatky rokov vysvetlujes, ze kradnut sa nema a ci by sa radsej neskusili zivit poctivo?
Uz nikto nevysvetluje, lebo ludia nepocuvaju a nie su ochotni rozmyslat a mnohi ani schopni pochopit. Preto dnes stat za statom sprisnuju opatrenia a tych, co sa nechcu zaockovat a nechcu opatrenia dodrziavat odsuvaju na okraj a izoluju od majority. Neprisposobivych mozes integrovat, vychovavat, ale ked sa zatnu a idu si svoje, musis ich dostat do koze represiou, alebo aspon paccifikovat tak, aby prilis neskodili.
Rozpravky o vysvetlovani tu pocuvame uz rok a nikam to neviedlo, luza vyvadza stale viac a nemocnice neoperuju. Hlavne ze mame osobnu slobodu vyvreskovat na predavacku, co tam po nejakej zdravotnej starostlivvosti, ktoru momentalne v beznom rozsahu NEMAME.
A ano, luza je slovnikovy vyraz presne vystihujuci tych mentalne znevyhodnenych, ktori robia bordel na uliciach, v obchodoch ci uradoch
https://slovnik.aktuality.sk/synonyma/?q=luza
11.11.2021 - 11:56:05
24
,,Podpora,, našej očkovacej kampane médiami, napíšu, že tretia vlna nebude taká ťažká len nedokončia vetu co niekto povie - ak bude dostatočná zaočkovanosť.

https://www.trend.sk/spravy/tretia-vlna-pandemie-nebude-taka-tazka-ako-bola-ta-druha-uviedol-vedec-cekan?utm_campaign=KS&utm_medium=interlinkKS&utm_source=P1D

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/slov-cekana-naskakuju-zimomriavky-kolaps-nemocnic-nam-klope-dvere?itm_modul=centrum_topbox&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_area=top_vyber&itm_position=5


Naposledy upravil Hosť dňa 11.11.2021 - 12:26:36, celkovo upravené 1 krát.

11.11.2021 - 11:57:00
00
cokupit napísal:
A ano, luza je slovnikovy vyraz presne vystihujuci tych mentalne znevyhodnenych, ktori robia bordel na uliciach, v obchodoch ci uradoch
https://slovnik.aktuality.sk/synonyma/?q=luza


Tychto co si vymenoval, kludne nazyvajme luza, s tym asi nikto problem mat nebude. A na rovinu napisem ze takymto by to mali v "zrychlenom konani" vysvetlit policajti v rozsahu ich pravomoci ( ak ich nemaju dostatocne, tak im ich treba schvalit ).

A k tomu vysvetlovaniu/nevysvetlovaniu...OK, nerobme to, rozdelme sa na dobrych a zlych, davajme si za to navzajom paciky a vsetko vyriesene...na dalsich 100 rokov v tejto krajine...
11.11.2021 - 12:25:34
00
no a takto si tu nažívame ... očkovaní nadávajú tým druhým do lúz a dezolátov pričom z nich je možno 0,1% to "tvrdé jadro". Neočkovaní nadávajú očkovaným do ouec a do pri.ebaných chodiacich petriho misiek ...
11.11.2021 - 12:55:12
03
keyboard_arrow_up