RIKTA - rusky pristroj na liecenie

Zdravim. V prvom rade chcem uviest, ze som pred zalozenim tejto temy preveroval, ci rovnaka tema uz nahodou nejestvuje a prekontroloval som "cely MTBiker" a slovo rikta k 14.1.2016 sa na serveri nenachadza.
Aj tema je v sekcii "Treningy, výživa, zdravie" a tyka sa to prave zdravia, tak dufam, ze nik nebude mat problem so spravnym umiestnenim a nebude mi vycitat, že OTčkujem pripadne SPAMujem (že Zoidberg ? ).

O co ide. mam vela zdravotnych problemov a zrejme koli tomu budem musiet i prestat jazdit. Ako to tak bezne chodi a je na to i porekadlo, ze topiaci sa slamky chyta...tak i ja sa pokusam kade-tade ziskavat informacie ako zmiernit priznaky mojich chorob. jeden z lekarov co ma "riesi" mi ponukol, ze mi zapozicia jeho vlastny pristroj. vola sa RIKTA. ak som spravne pochopil jeho sprievodne slova na adresu pristroja, tak ked ho zakupil, tak ho svojim pacientom poskytol na liecbu ale nikdy neboli pozitivne zlepsenia zdr. stavu ani u jedneho z pacientov. tak ho po case zalozil do skrine a vytiahol ho nahodne az po dlhsom case a ponukol ho jednemu pacientovi, skor skepticky - nech skusi liecbu ale asi mu nepomoze. bol to nakoniec prvy pacient, ktory po aplikacii liecby hlasil radikalne zlepsenie, kde predtym konvencna liecba nezaberala.

mate niekto skusenosti s touto liecbou ? ja som si dnes precital niekolko stranok ohladne toho pristroja a jeho nasadenia na liecbu. vsetky prispevky boli napisane v takom jednoznacne pozitivnom duchu, ze som sa az zacal pomaly divit, ze preco vlastne luda este zomieraju, ked mame tu zazracnu RIKTAu ?

dakujem
14.01.2016 - 13:02:46
00
Ahoj, vieš čítať v azbuke? Ak áno, posielam to, čo som našiel mimo stránok, na ktorých sa danému prístroju robí reklama (ak by si mal problém to prelúskať, daj vedieť, môžem ti to preložiť:

Я радиофизик и специализировался на кафедре бионики, поэтому вопрос знаю досконально.

Квантовая терапия - это неправильное название, существующее чисто для раздувания щёк, ибо слово модное. Лазеры применяют по принципу - модно и подороже, реально механизм действия от общественности скрывают. Ибо до сих пор он не "выяснен", а приборы пользуют уже во всю. По моему, это преступление. На самом деле существуют резонансные частоты химических веществ инициирующие те или иные химические реакции. Только применять это для лечения пока не научились. Да и приборы стоят дороговато и попадают под двойное применение (миллиметровый диапазон). Зато все приборы так назыаемой "квантовой терапии" дают небольшую, но локальную лучевую нагрузку вызывая повышенное образование продуктов клеточного распада, что оказывает локальное или общее стимулирующее действие. Если есть ещё чего стимулировать и есть ресурсы у организма на реакцию, то будет и лечебный эффект. Точно такой же эффект как от загорания или радоновых ванн, только локальный. В общем, то что я наблюдал сводилось к усилению капилярного кровообращения. Отсюда и весь лечебный эффект и все противопоказания . Типичное симптоматическое лечение не затрагивающее причин заболевания, а порождающее побочные эффекты, правда, сильно меньшие, чем от химиотерапии из-за локальности воздействия. Прогревание носа лампой - малобюджетный домашний вариант "Квантовой терапии".

"Som rádiofyzik so špecializáciou na katedre bioniky, preto tému ovládam podrobne.

Kvantová terapia je nesprávny názov, ktorý existuje len kvôli frajerine, lebo je to momentálne módne. Lasery sa používajú systémom - módne a draho, no reálny mechanizmus účinku sa pred ľudmi skrýva. Hlavne preto, že samotný mechanizmus nie je ešte dostatočne preskúmaný, no prístroje sa veselo predávaju. Podľa mňa je to zločin. V princípe je známe, že existujú rezonančné frekvencie jednotlivých chemických prvkov, ktoré spúšťajú rôzne chemické reakcie. No pre lekárske účely sa to ešte nenaučili používať. A aj samotné prístroje sú ešte drahé a spadajú pod dvojaké použitie (v milimetrovom rozsahu). Všetky prístroje takzvanej "kvantovej terapie" dajú neveľký miestny svetelný tok, ktorý zvyšuje tvorbu produktov bunkového rozkladu, co má následne celkový alebo lokálny stimulačný efekt. Ak je v organizme ešte co stimulovať, a sú zdroje na následnú reakciu, tak liečba funguje. Rovnako ako v prípade prírodného opaľovania alebo radónovych kúpeľov, no lokálne. Celkovo, to čo som pozoroval ja, bolo v princípe zlepšenie vlásočnicového krvného obehu. To je vlastne celý liečebný efekt, a z neho aj vyplývajú kontraindikácie. Klasická symptomatická liečba, nevplývyjúca na príčiny ochorenia, no prinášajúca vedlajšie účinky, aj keď samozrejme menej škodlivé ako napríklad chemoterapia, hlavne z titulu lokálneho pôsobenia. Nahrievanie nosových dutín lampou je taká nízkorozpočtová domáca varianta "kvantovej terapie".

Asi toľko, samozrejme je aj množstvo iných článkov, vyzdvihujucich tuto liečbu, no tie sú hlavne na stránkach súvisiacich s prenájom prístrojov, preto nemá zmysel ich uvádzať. Taktiež som kdesi narazil na informáciu, že je zvláštne, že hoci sa plošne uvádza že prístroj je schválený ruským ministerstvom zdravotníctva, nikde sa nedá dohľadať reálne povolenie či certifikát.

Ak ešte budem môcť nejako pomôct, daj vedieť.


Naposledy upravil Vlad01 dňa 15.01.2016 - 10:31:23, celkovo upravené 1 krát.

14.01.2016 - 15:37:21
00
RIKTA nepoznam, Diacom (a podobny) ano .. asi to bude nieco podobne. Efekt to ma, brutalny, ale selektivny.
Ludia budu zomierat, bez ohladu na to, ci su zdravi alebo nie. V tom nepomoze nic, co by clovek vynasiel.
14.01.2016 - 15:45:19
00
lto dufam ze to si ako informatik robis srandu

http://www.gorila.sk/clanok-1587/gustav_murin_diacom_zazrak_na_pockanie

diagnostika a liecba zvukmi zo sluchadiel ? To uz skor uverim ze Nigerijsky dedic tronu mi chce poslat 5 milionov dolarov :rofl:
14.01.2016 - 16:48:47
01
Nie, ale nechce sa mi na toto odpovedat. Staci mi dohadovanie sa o ovaloch :lol: .. poviem len tolko, ze clanok je zmatocny /samozrejme posmesny/, liecba sluchadlami to nie, je toho ale daleko viac a trochu inak, okolo toho je spustu podvodnikov, teoria je pomerne jednoducha, je fakticka a praxou slusne overovana, bohuzial stale v stadiu experimentalnom a prevazne tercom posmechu. A ako vsetko podobne, je to vyborna vec na tahanie penazi z ludi, co je asi hojne zneuzivane. Ale neznamena, ze nefunguje :). A nie je to zazracna medicina, nie je to placebo a vyriesil som si takto zopar problemov :) Napr. klieste ma uz vobec netrapia. A inak ano, ak by som nemal tu moznost, ktoru som mal, postavil by som sa k tomu rovnako, ze je to nezmysel. Ale niekedy cloveka zivot pritlaci a potom sa vselico zacne inak posudzovat. Kludne sa mi mozes smiat, viem svoje.

edit: este k teme .. neinvazivne vysetrenie krvi elmg sa uz nejaky cas robi kde-tu v nemocniciach, aspon co som videl, ale je to trosku ine, touto metodou sa da zistit tiez obsah mineralov a vitaminov , merac sa dokonca da kdesi kupit za relativne prijatelny peniaz. Magneticka rezonancia sa ako liecba kolien pouziva dlho v kupeloch a ucinkuje. Ale to je take nahodne liecenie.
14.01.2016 - 19:35:53
00
Vlad01dakujem. azbuku este ovladam a dokazem si precitat aj ten text ale popravde okrem prvej vety dalej uz rozumiem iba každemu tretiemu slovu. mal som rustinu iba 4 roky. ak to zacina byt technicke, tak koncim.....
ak mozem teda poprosit o preklad budem jedine rad...este raz srdecna vdaka...
15.01.2016 - 08:42:40
00
Upravil som pôvodný text.
15.01.2016 - 11:00:56
02
dakujem za preklad, takze skusenosti lekara s RIKTAou su adekvatne tomu vyjadreniu radiofizyka
15.01.2016 - 12:35:20
00
Otazka rovnaka i pohnutky identicke.

TDP lampa - ma niekto akekolvek liecebne skusenosti s touto lampou?

srdecna vdaka....
15.01.2016 - 12:58:10
00
Dagger, ak chceš, napíš mi do SS viac podrobností, môžem sa popýtať nielen v Rusku, ale aj napriklad v Izraeli.
15.01.2016 - 17:50:49
00
Vlad01 dakujem, myslim, ze si mi pomohol az dost zatial. dakujem este raz. pokial sa nenajdu osobne skusenosti alebo ludia , ktorym je mozne doverovat, tak zatial do toho nepojdem. lebo aj ja som skorej v tomto skeptik. (vid... aj ten "certifikat" nikde si ho nenasiel) dufam, ze doktor slub splni a budem ju mat moznost vyskusat na vlastnej kozi.
ten fyzik z katedry bioniky pisal, ze tato metoda moze mat ucinok v zmysle zlepsenia vlasocnicoveho prudenia krvi na malej ploche lebo ziarice generuju male luce. ten jeden spominany pacient, ktory si po aplikaciach RIKTAy pochvaloval a hlasil zlepseny stav, bol prave pacient s kožnými problemami.
v rodine mame biolampu. to bolo volakedy ohromne moderne mat. ked som mal nehodu, tak mi ju moji blizky aplikovali niekolko desiatok dni. mal som zlomenu nohu, odreniny, hematomy, necitlive koleno... atd atd. popravde nemal som pocit, ze by mi to vtedy pomahalo. ...ale držal som :-) dokonca este predtym, nez sa "to" kupilo, tak som mal lampu pozicanu od ineho vyrobcu....takze dva rozne vyrobky.
16.01.2016 - 19:07:49
00
Jasne, v každom prípade držím palce a prajem skoré vyzdravenie, a keby si niečo potreboval, tak píš. ;-)
17.01.2016 - 00:20:37
00
keyboard_arrow_up