Lokalizácia
Formulár sa odosiela
V inej téme, venujúcej sa kradnutým bicyklom a pátraniu po nich bola spomenutá nová téme zabezpečenia, ktorú teda otváram. Otázka znie, ako ideálne zabezpečiť záhradný domček/dielňu pred vykradnutím?
Bývam v Prievoze, a sused videl v noci lietať dron s nočným videním nad záhradami, a predpokladám že to asi Kartografia a.s. nebola...
Rady typu daj si zámok na dvere a kameru na dom si myslím už ovláda každý... Niečo sofistikovanejšie čo už máte odskúšané...
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 08:59:32
00
- aby som trocha rozviedol debatu... ono mat na zazname z kamery ze aha tito typci mi slohli tri drahe bajky je sice pekne, ale v podstate nic platne. Ak maju kapuce a rovno sa neusmievaju do kamery tak ten zaznam je malo platny. Skorej "on line" spinana kamera reagujuca na pohyb a prenasajuca obraz na mobil v aktualnom case. A viem zakrocit ci volat hliadku. Resp na dialkove ovladanie vyvolat reakciu - hlasenie o tom ze su sledovani alebo vnutornu sirenu s 140 db...
Plus uvaha ako zabezpecit klasicke drevene dvere aby sa nedali prekonat. Tazko asi niekto bude kupovat osembodove bezpecnostne dvere na zahradny domcek, ale navarit zvonka a zvnutra pasoviny na masivne ramy a vnutorne zamky a prepojit to skrutkami..no aspon by to zdrzalo, resp odradilo (plus aj okno zabezpecit, kedze dverami ak sa neda tak prva ceste je k oknu).
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 09:10:45
00
Presne, s tou kamerou je to ako vtip, že Daj si kameru, keby náhodou tak aby si videl, ako ti ich kradnú. - Mal som kameru. - A? - A videl som to...
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 09:23:16
01
ddemo ak myslis tu dielnu, ktoru poznam, tak napriklad aj toto, na bazosi sa to obcas mihne aj lacnejsie. Sirena tam je, snimacov niekolko, ked ti to zavola vies dvihnut a pocuvat (mozno aj hovorit, to neviem), vola a posiela sms.
Nie je to profi riesenie ako ti za chvilu pride ponuknut aktivny clen, ale je to 100x lepsie ako nic...
https://www.alza.sk/evolveo-sonix-bezdrotove-zabezpecenie-majetku-d366741.htm

Plus teda, ak to ja co poznam, mohol by si aj tahat kabel do domu, dotykovy spinac vo dverach (hocikde), sirena v domceku, sirena doma, cele vypinas vypinacom v dome. A samozrejme silen svetla s pohybovym senzorom.
Ako zalozne riesenie fotopasca s posielanim foto na mobil, niekde hlbsie v domceku.

K domceku samotnemu to co si pisal, klasicke chatarske zabezpecenia - pasoviny, rampa cez dvere, visiaci zamok v obale, okenice na sroby dovnutra a podobne. Na druhej strane, stale mozes dopadnut tak klasicky chatarsky - stena rozrezana motorovou pilou...
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 10:00:33
00
keyboard_arrow_up