Viete mi niekto doporucit nejaku navigaciu pre android, do ktorej dokazem importovat trasy v gpx formate? Nechcem s nikym nic zdielat, s nikym sa priatelit, nikoho nasledovat, prijimat nejake vyzvy a dalsie otravnosti, chcem len zobrazit na mape stiahnutu trasu a moju aktualnu poziciu.
Najbežnejším vec ako by to malo spravne fungovať
Stiahnem si gps súbor do mobilu z hockadial
A v ponuke nájdem otvoriť pomocou aplikácie
No mapy.cz to neponúka aspoň som to nenasiel preto je to nie veľmi vydarená aplikácia
Sam pouzivam Locus, ale myslim si, ze pre BFU je mapy.cz vhodnejsia. Ten postup na zobrazenie GPX nie je sice najjednoduchsi, ale pouzitelny. Ono riesit mapy na Locuse tiez nie je uplne jednoduche, resp. zadarmo. Nehovoriac o komplikovanom menu a milione moznosti.
A v dnesnej dobe je snaha poskytovatelov sluzieb/softveru riesit vsetko online v "cloude", takze sa ani moc necudujem, ze to maju mapy.cz takto a nechcu to menit.
Oruxmaps je alternativa k Locusu a jeho dizajn je ako byval (a je) Garmin navigacia. Online mapy neviem ale .. offline tusim rovnaky format ako Locus. Mapy.cz je vyborna vec, ale ten ich import gpx .. neviem ako teraz, ale neslo mi tam importovat z roznych zariadeni, pretoze to proste nevedeli parsovat, aj ked bol subor validny a vsade inde fungoval.
mapy.cz - v PC si otvoris stranku mapy.cz - musis byt prihlaseny - das nastroje - import gpx - na bocnej liste ulozit - v telefone mas zapnuty internet - pustis app mapy.cz - sparuje sa to. dalej nepotrebujes data.
akurat som neskusal navigovat po takto navrhnutej trase.
Import trasy do mapy.cz delam primo v mobilu pres prohlizec ve kterem otevru mapy.cz. Nemusim pres pc. Potom tu trasu samozrejme mam i v mobilni aplikaci
J zase používam Locus v mobile, tiež import bez problémov, teraz som skúšal jeden súbor tu z fóra,hneď to uložilo do adresára Rôzne trasy, zobrazilo a môžem s tým pracovať.
ja pouzivam OSMAnd+, offline mozes spravit route a poslat cez bluetooth kamosom okolo teba, import gpx je jednoduchy, mapy.cz je sympaticka aplikacia, ale vzdy som narazil na problem ktory osmand jednoducho riesil a mapy.cz boli trochu tvrdohlave
platena verzia osmand ma kazdy mesiac update map, free ma limit na 10 downloadov, alebo si stiahni verziu z f-droid.org
Viacerí tu píšete o importe trasy do mapy. cz.... Ano ide to, ale k čomu to je dobre? Ono to len vykresli trasu na mape a to je asi všetko... Navigácia nefunguje, ani automatické posúvanie mapy...
Mne aj v Locuse staci trasu len zobrazit, funkciu navigacie vobec nepouzivam.
Si realne skusal, ze automaticke posuvanie mapy sa v mapy.cz pri zobrazenej GPX trase neda zapnut?
ma niekto skusenosti s tymto: https://phonemaps.eu/
zatial som sa tomu venoval nejaku hodinu, ale zda sa mi to celkom pouzitelne. je celkom prakticke, ze na pocitaci si nakreslim trasu, ulozim a potom synchronizujem s mobilom. a vie to aj import ...
Phonemaps som nedavno skusal a vsimol som si, ze pri zazname trasy mi priebezne nezobrazoval aktualne preslu trasu na mape (trasu pritom zaznamenaval).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako sa importuje gps súbor do aplikácie mapy.cz v mobile?
http://www.cestadolesa.cz/2017/07/15/jak-vlozit-gpx-soubory-do-mapy-cz/
Mas rad kinderka a bezne ti kamos trasu posiela az na vyjazde?
Stiahnem si gps súbor do mobilu z hockadial
A v ponuke nájdem otvoriť pomocou aplikácie
No mapy.cz to neponúka aspoň som to nenasiel preto je to nie veľmi vydarená aplikácia
A v dnesnej dobe je snaha poskytovatelov sluzieb/softveru riesit vsetko online v "cloude", takze sa ani moc necudujem, ze to maju mapy.cz takto a nechcu to menit.
akurat som neskusal navigovat po takto navrhnutej trase.
platena verzia osmand ma kazdy mesiac update map, free ma limit na 10 downloadov, alebo si stiahni verziu z f-droid.org
Si realne skusal, ze automaticke posuvanie mapy sa v mapy.cz pri zobrazenej GPX trase neda zapnut?
zatial som sa tomu venoval nejaku hodinu, ale zda sa mi to celkom pouzitelne. je celkom prakticke, ze na pocitaci si nakreslim trasu, ulozim a potom synchronizujem s mobilom. a vie to aj import ...
Ta apka nemusi byt zla, lenze predtym to bola platena apka a ludia si zvykli na mapy.cz . Ked ju dali neskor tiez zadarmo, uz bolo neskoro.