Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nie je to nijako vystopovatelné v servise? Na diagnostike?
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 11:38:25
00
samozrejme že je, Bosch to má ošetrené
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 12:34:58
00
arrow_leftsorcerer napísal:

Yamaha PW-X3 to osetrene namala. nijako, ani na diagnostike...A ci to ma na diagnostike Bosch osetrene > zistime ;-)
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 13:51:02
00
Ale nemusime viac tuto temu rozoberat.
Niekde som tu zachytil otazku , ci ma zmysel v zime neoprenovat baterie . Chalani, co na to hovorite? Pripadne mate realne skusenosti ak ano?
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 13:53:02
00
arrow_leftsorcerer napísal:

Cisto teoreticky, bez zaznamov z gps cez Flow ako zistia, ze tam bol chip? Kedze chip klame rychlost a tym padom aj vzdialenost. V mojom pripade by bola max. 32km/h, cize rozdiel 7km/h je nic.

Pokial motor neulozi nejaku chybu, nic tam nie je. Dokonca aj ked mi na displeji a vo Flow vyskocila chyba motora, na diagnostike casto nic nebolo.
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 14:43:54
01
arrow_leftVladoelektrikar napísal:
Niekde som tu zachytil otazku , ci ma zmysel v zime neoprenovat baterie . Chalani, co na to hovorite? Pripadne mate realne skusenosti ak ano?

Pochybujem, že to má merateľný efekt, ak teda vôbec nejaký.
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 16:34:47
01
podľa info od Nazgula to Bosch ošetrené má nejakým zápisom priamo do motora, nie do Flow. myslím, že keď príde motor na reklamáciu do Boschu, majú na to podrobnejšiu diagnostiku ako servisy. snáď si nemyslíme, že nevedia o chipoch a o tom, že sa legálne predávajú v obchodoch ;)
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 17:56:39
00
sorcererpodľa info od Nazgula to Bosch ošetrené má nejakým zápisom priamo do motora, nie do Flow. myslím, že keď príde motor na reklamáciu do Boschu, majú na to podrobnejšiu diagnostiku ako servisy. snáď si nemyslíme, že nevedia o chipoch a o tom, že sa legálne predávajú v obchodoch ;)[/quote]
Ano, mas pravdu, ake vselijake informacie motor urcite uklada a z ktorych vedia pokrocilou technikou pani asi priamo v BOSCHi zistit, ci bol motor chipom "uvolnovany" alebo tam chip teda nebol instalovany. Kazdopadne, ja do toho pojdem, ci mi padne garancia, alebo nepadne, ja to naozaj potrebujem...
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 19:17:35
00
Ak sa dostanem k montazi chipu, bude nutne podla navodou na jeho instalaciu demontovat motor. Co v pripade mojho bajku, motora CX5 a carbonove ramu znamena zhodit dva sroby drziace motor. Tieto vsak bude treba nahodit aj spat a utiahnut predpisanym tocakom. Neviem sa vsak dopatrat akym...TPisal som do BOSCHu, zatial bez odpovede, potom som napisal sem https://www.emtbforums.com/threads/about-torque.43923/unread a tu som sa akurat dozvedel o nejakej zvolavacej akcii >
Spoločnosť Bosch potvrdzuje problémy s toleranciami motorov SX a CX v dôsledku vôle v uložení motora, ktorá môže viesť k opotrebovaným plastovým puzdrám. Táto vôľa je konštrukčne navrhnutá tak, aby umožňovala motoru plávať v ráme, ale môže viesť k zvýšenému opotrebovaniu v závislosti od rámu a výrobných tolerancií. Spoločnosť Bosch ponúka bezplatnú výmenu puzdier pre dotknutých zákazníkov a už má vo výrobe nový, rozširujúci sa variant puzdra.

V čom je problém?
Vôľa v uložení: Motory sú navrhnuté tak, aby sa „plávali“ v ráme, čo má za následok určitú vôľu.

Opotrebovanie: Tento pohyb môže spôsobiť opotrebovanie plastových puzdier, ktoré držia motor na strane bez pohonu.

Príčina: Rozsah vôle závisí od výrobných tolerancií rámu a puzdra a neovplyvňuje funkciu ani bezpečnosť motora.

Tak zatial nemam odpoved na prvu otazku a uz mam na stole aj druhu....
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 19:28:00
00
Tak a mame prvu odpoved "Vždy si prečítajte servisnú príručku značky vášho bicykla, pretože niektoré značky (Trek, Cube, Haibike atď.) používajú vlastné uťahovacie vložky alebo podložky, ktoré mierne menia špecifikáciu (napr. 22 Nm namiesto 25 Nm)."
ako aj by som si precital, ale neviem sa k nej dostat a otazka zostava, ci to v nej bude uvedene... TO moze byt informacia dostupna pre servisne centra... ci?
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 19:52:13
00
keď potrebuješ a si ochotný to risknúť, je to čisto tvoja vec. na moment utiahnutia motora ti z Boschu odpíšu, že ten si určuje výrobca rámu, obráť sa priamo na Cube, predsa len karbón je krehký a nechceš aby ti to tam prasklo, to nevyreklamuješ. vôľa v uložení je opäť závislá na výrobcovi rámu, ak navrhol širší priestor pre motor deje sa presne toto. v motore v otvoroch pre dve priebežné skrutky je mechanizmus, ktorý sa uťahovaním skrutiek vysúva proti rámu a vycentruje a upevní motor v ňom. pokiaľ je tam veľká vôľa, mechanizmus sa dostatočne nepritlačí o rám a preto sú na internetoch videá, ako sa motor v ráme pri šliapnutí na kľuku hýbe. asi sa to dá tými podložkami eliminovať, ale u mňa s tým problém nie, nezisťoval som ďalej.
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 20:40:54
01
22Nm mi pride na karbon dost vela.
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 21:03:04
02
2 vyreklamovane motory bosch cx gen 4 a obe s chipom od viktora a obidve motory mi vyreklamovali

Hoorhay napr ja,pouzivam chip vyhradne na skoky. 25 km pri mojej vahe je proste malo a to vypnutie motora je ako stupit na brdzu
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 05:08:58
04
valecek aky mas? Volspeed, alebo Speedbox?
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 08:25:54
00
na nie smart som mal speedbox, teraz mam volspeed ( smart system )
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 08:27:05
01
keyboard_arrow_up