Ahojte, chcel by som poradiť. (Dávam repost z redditu, nakoľko mi bolo odporúčane postnúť túto záležitosť aj sem.

Pred dvoma týždňami som došiel do servisu predajne z kadiaľ je aj e-bike kúpený s vadou, že občas sa stane, že aj napriek nabitej batérií bicykel/riadiaca jednotka nedokáže identifikovať nabitú batériu a po zapnutí displeja ukáže 0% kapacitu a vypne sa. Avšak vada je náhodná, nemá nejaký časový cyklus, dajme tomu 2 z 5 mojich cyklistických výbehov batéria nenaskočí. Avšak po pár minútach jazdy nabehne.

Pred tými dvoma týždňami som bicykel doniesol do servisu, vtedy mi displej nechcel naskočiť, ale nemali voľný termín, tak som mal priniesť bicykel o dva týždne. Keď som došiel do servisu po dvoch týždňoch v tom čase batéria fungovala. Dva dni na tom, ako som si prišiel po bicykel na predajňu mi nakoniec nebola účtovaná diagnostika, lebo tam nenašli žiaden problém. (popri diagnostike mi ešte doťahovali brzdy a menili zámok batérie, nešťastnou náhodou som na ceste do servisu stratil kľúčik od batérie (:

Jak som bicykel viezol domov cítil som razantný rozdiel vo výkone batérie oproti stavu, keď som ju niesol do servisu. Zavolal som obratom do servisu, kde mi povedali, že diagnostikou nemohli nijak narušiť výkon batérie. Hovorím si okey, nabijem batériu a vyskúšam ho zajtra. Výkon batérie opäť porovnateľne slabý a po pár minútach jazdy prestala pracovať. (čo sa mi stalo prvýkrat)

Doniesol som ju dnes do servisu, kde mi povedali, že sa na to pozrú, ale môže to trvať týždeň, dva aj mesiac. Ja som diplomaticky prikývol, že okay, čo som ale spravil chybu, lebo bicykel potrebujem čo najskôr a doplácam na chyby servisu. Tak som im zavolal, že chcem volať s vedúcim predajne, že sa mi ozvú. Po hodine nič, volám späť a následne mi volajú, že už robia novú diagnostiku a že tam zrazu našli nové vady, ktoré tam predtým neboli a že oprava výjde na 500e. Pri argumente, že ako je možné, že pri prvej diagnostike nenašli žiadnu chybu a pri druhej dva dni na to už áno po tom, ako som sa stážoval na zhoršený výkon batérie servisák stále trval na tom, že oni ho nemohli nijak popri tom poškodiť.

Najhoršie je, že bicykel už nie je v záruke a vada chybnej komunikácií riadiacej jednotky/displeja s batériou mi natoľko nevadil, nakoľko to po čase nabehlo a radšej by som ho mal v tom stave ako po tom, čo mi ***** batériu a trvajú na tom, aby som si jej 500e servis hradil z vlastných.

Ďakujem

Jedná sa o ebike, MTB E-ST100 RR, Decathlon
27.07.2025 - 16:57:26
00
A v čom chceš vlastne poradiť? Pokiaľ ebajk už nie je v záruke, nedosiahneš nič... A to, že pri prvej diagnostike sa chyby neprejavia a pri druhej áno, sa stať môže... A to aj napriek tomu, že Decathlon má taký servis, aký má...
28.07.2025 - 09:20:07
00
keyboard_arrow_up