na youtube je plno videi. niekedy sa oplati aj natocit sa a ukazat to niekomu kto to vie aby ti poradil co a ako robis zle a dobre. pripsdne to porovnas oproti videam z youtube
My to v partii riešime už nejaký čas a zistil som, že je milión systémov ako na to, ale niekedy nemusí ani jeden vyhovovať, lebo hlava ťa nepustí. A každý ma blok v niečom inom.
A vtedy prichádzajú na rad také špecialitky a ňuansy, ktoré pomôžu prekonať alebo zabudnúť na tú hlavu. Ideálne v rámci partie sa porovnávať a sledovať a nebáť sa kritizovať. Ak sa natáčať, tak odporúčam spomalene, nech je presne vidieť, kde kto robí chybu.
Držím palce.
Najdôležitejšie je skúšať, skúšať, skúšať...
iba tak prejdeš cez ten blok. Ja som to napríklad dlho nevedel, lebo akonáhle som dostal koleso dosť vysoko, prestal som šliapať a spadol som späť na predné. A taktiež sa nauč vyskakovať z biku
Na začiatok mám pár rád, tiež sme s chalanmi behali po zadnom ako o život
1) zmier sa s tým že spadneš, či už šťastne alebo menej, to k tomu patrí
2) nájdi si rovnú plochu, kde nechodia autá alebo len zriedka, najlepšie s čo najhladším asfaltom (kvôli pádom) tráva nebýva rovná, tam to moc nepôjde
3) nastav si brzdu aby si na ňu dosiahol jedným max. dvoma prstami, potrebuješ predsa držať korman ale aj prst na brzde, samozrejme dolaď chod, aby si tým prstom aj vedel zabrzdiť
Musíš si zvoliť optimálny prevod, nie moc ľahký, nebudeš stíhať tak rýchlo točiť, no nie ani ťažký, aby si dokázal to aj udržať. Keď sa pôjdeš prevrátiť, jednoducho pribrzdi, to sa už doladí. Zo začiatku pribrzdíš tak silno, že ti predné koleso padne na zem ako kameň, ale lepšie ako skončiť na chrbte. Choď tak, aby si vzhľahom na rýchlosť a prevod bol schopný zdvihnúť koleso. Pointa je nájsť optimálnu polohu aby si nepadal ani dozadu ani dopredu a keď ti predné padá, viac zatiahneš, ak ideš na chrbát pribrzdíš. Je to len o prekonaní strachu, dôvera brzde a o tréningu
A hlavne mysli na to že zdravie máš len jedno a nestojí to za to sa dokaličiť na celý život
Ja som sa naučil tak že som si dal 1:1 v kopci po stojacky zatlačil vidlu a trhol hore a prudko začal pedalovat. Neviem či si pochopil ale za pokus to stalo
Ja som sa naučil tak že som si dal 1:1 v kopci po stojacky zatlačil vidlu a trhol hore a prudko začal pedalovat. Neviem či si pochopil ale za pokus to stalo
Pochopil, my sme tiež začínali na 1:1 ale potiahneš dvakrát a nestíhaš točiť. Preto po zadnom po sediačky, prst pre istotu na brzde, prevod by som dal 2:1 alebo možno na začiatok 1:3. Najprv musíš ako tak udržať rovnováhu, postupne keď nebudeš stíhať pedálovať dáš ťažší prevod. No a potom keď si budeš vedieť dobrzďovať, tak zrýchľovať nebudeš a pekne si pôjdeš leháro po zadnom aj kilometer
No podla mna to lepsie ide na tazsom,ako na lahsom prevode.Zdvihnut sa neni dobre ani len zaslapnutim,ani len trhnutim.Treba to skombinovat,na pomer musis prist sam.A na zaciatok by som to skusal do mierneho stupania.
Jazda na zadnom - Prst na zadnej brzdovej packe, zosynchronizovat potiahnutie riaditok so slapnutim do pedalov,
prevod primerany rychlosti (napr. 30-32 na 27,5"). V prilis malej rychlosti sa tazsie drzi rovnovaha.
Sedlo hore, !vystrete ruky, do stran vyvazujes kolenami, dopredu/dozadu brzdou a slapanim.
A uz iba skusat. Za mesiac uz prejdes kilometer. A pekna svalovica na chrbte
Dobre sa skusa do mierneho kopca.
Manual by som si nechal az na potom. Sedlo nizsie, preniest tazisko zadkom dole a nad zadne koleso, sucasne tahat za riaditka. Manual ide zas dobre z mierneho kopca.
Manual mi pride tazsi ako jazda na zadnom a nikdy mi moc nesiel
Ja som si povedal, že pri každom výjazde potrénujem chvíľu aj jazdu na zadnom. Väčšinou ale dám len 1-2 zábery a idem dole. Dnes sa mi raz podarilo asi 5 záberov .
Tesak , držím palce k novému záväzku . Ináč, tuším si niekde písal, že si dal dole 12kg, gratulujem. Nejaký ťahák, ako na to? Ja mám 102 už dlhé mesiace a ani mrk nechce opadnúť...
exot ..... pohyb, nezrat cez den (bezne na obed dam bud hustu polievku s pecivom alebo druhe, nie jak volakedy aj aj)..... a po 18:00 uz nic.... ked tak banan, jablko, mandarinku ..... obmedzit/vylucit alkohol (to je asi najtazsie, predsa pivko po vyjazde chuti super).... a to sa este chystam do telocvicne s trenerom 2x tyzdenne....
.... inak challenge..... po prvej 1/2 hodine som 5m presiel ..... a zdalo sa mi to lahsie do nie uplne mierneho kopceka ale kusok strmsieho a tiez sa mi to zdalo lahsie so zamknutym tlmicom....
pomohlo mi dost toto.... chalan to dal relativne rychlo
a este retard.... je to hovado ale vysvetluje po lopate
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A vtedy prichádzajú na rad také špecialitky a ňuansy, ktoré pomôžu prekonať alebo zabudnúť na tú hlavu. Ideálne v rámci partie sa porovnávať a sledovať a nebáť sa kritizovať. Ak sa natáčať, tak odporúčam spomalene, nech je presne vidieť, kde kto robí chybu.
Držím palce.
iba tak prejdeš cez ten blok. Ja som to napríklad dlho nevedel, lebo akonáhle som dostal koleso dosť vysoko, prestal som šliapať a spadol som späť na predné. A taktiež sa nauč vyskakovať z biku
1) zmier sa s tým že spadneš, či už šťastne alebo menej, to k tomu patrí
2) nájdi si rovnú plochu, kde nechodia autá alebo len zriedka, najlepšie s čo najhladším asfaltom (kvôli pádom) tráva nebýva rovná, tam to moc nepôjde
3) nastav si brzdu aby si na ňu dosiahol jedným max. dvoma prstami, potrebuješ predsa držať korman ale aj prst na brzde, samozrejme dolaď chod, aby si tým prstom aj vedel zabrzdiť
Musíš si zvoliť optimálny prevod, nie moc ľahký, nebudeš stíhať tak rýchlo točiť, no nie ani ťažký, aby si dokázal to aj udržať. Keď sa pôjdeš prevrátiť, jednoducho pribrzdi, to sa už doladí. Zo začiatku pribrzdíš tak silno, že ti predné koleso padne na zem ako kameň, ale lepšie ako skončiť na chrbte. Choď tak, aby si vzhľahom na rýchlosť a prevod bol schopný zdvihnúť koleso. Pointa je nájsť optimálnu polohu aby si nepadal ani dozadu ani dopredu a keď ti predné padá, viac zatiahneš, ak ideš na chrbát pribrzdíš. Je to len o prekonaní strachu, dôvera brzde a o tréningu
A hlavne mysli na to že zdravie máš len jedno a nestojí to za to sa dokaličiť na celý život
Pochopil, my sme tiež začínali na 1:1 ale potiahneš dvakrát a nestíhaš točiť. Preto po zadnom po sediačky, prst pre istotu na brzde, prevod by som dal 2:1 alebo možno na začiatok 1:3. Najprv musíš ako tak udržať rovnováhu, postupne keď nebudeš stíhať pedálovať dáš ťažší prevod. No a potom keď si budeš vedieť dobrzďovať, tak zrýchľovať nebudeš a pekne si pôjdeš leháro po zadnom aj kilometer
prevod primerany rychlosti (napr. 30-32 na 27,5"). V prilis malej rychlosti sa tazsie drzi rovnovaha.
Sedlo hore, !vystrete ruky, do stran vyvazujes kolenami, dopredu/dozadu brzdou a slapanim.
A uz iba skusat. Za mesiac uz prejdes kilometer. A pekna svalovica na chrbte
Dobre sa skusa do mierneho kopca.
Manual by som si nechal az na potom. Sedlo nizsie, preniest tazisko zadkom dole a nad zadne koleso, sucasne tahat za riaditka. Manual ide zas dobre z mierneho kopca.
Manual mi pride tazsi ako jazda na zadnom a nikdy mi moc nesiel
Tesak , držím palce k novému záväzku
.... inak challenge..... po prvej 1/2 hodine som 5m presiel
pomohlo mi dost toto.... chalan to dal relativne rychlo
a este retard.... je to hovado ale vysvetluje po lopate