Budem velmi vdacny za dalsie vhodne tipy hlavne od nasich megaskusenych gramhonicov ala marecej, peterg, rasto, ale samozrejme aj od kohokolvek ineho kto ma v danej oblasti prehlad. Primarne by to mal byt bike dostupny a servisovatelny v ramci EU (cim blizsie SK tym lepsie), ale ak sa najde aj nejaka zamorska znacka stojaca za hriech, tak pokojne dajte tip aj na tu.
Prehlad toho, co som zatial nasiel:
Scott Spark
Merida 96
Simplon Stomp
Cube AMS HPC - udavana hmotnost 1950 gramov, ale asi bez tlmica
Lapierre X-control - hmotnost ramov vyrobca neuvadza, ale je realna sanca, ze carbon verzie 2008 aj 2009 atakuju hranicu 2 kg
posledný komentár: 3. 4. 2025 o 20:23
posledný komentár: 2. 1. 2025 o 19:29
dá sa porovnať top LP a top Spec, ale nie cenovo.
S-Works je S-Works...
LP ma karbón iba trojuholník...
takže na porovnanie s 910 by bol Epic Expert
http://www.specialized.cz/new/kolo_sk.php?a=1&b=1&c=2&x=4
stačí prirátať cenové rozdiely na odlišných komponentoch. kľuky, vidla...
takže mi to potom vychádza na menej.
jeden z mála vozítok, čo sa mi opravdu páči ako celok
http://www.specialized.com/bc/SBCBkModel.jsp?spid=39180&eid=99
http://www.specialized.cz/new/kolo_sk.php?a=1&b=1&c=2&x=4
ad1 : ukaz mi jedneho predajcu ktory by mi vymenil na seriovom kole 60% komponentov tak aby som bol spokojny s cenou aj ja , aj on
ad2 : ak to budem robit na vlastnu past, prerobim dost , nakolko viem ze pokial neponuknem komponenty pod cenu najlacnejsej ponuky na nete, tak jednoducho nepredam.
napr ma zaujima kolko by som musel doplatit len na tychto polozkach :
Avid Elixir R - Formula R1 kolesa DT - Mavic Crossmax SLR
kluky FC-M762 - kluky XTR
No nic, ved inteligentneho cloveka to Bystricu prinuti obist tak ci tak a rovno ten bike moze kupit za 3500 € z EU. Ale aj tak je zabavne, ze ked uz nic ine, tak radsej sadnem do auta, spravim si cez vikend pekny vylet do Brna, pozriem mesto a aj po odratani nakladov na cestu by som usetril minimalne 400 € oproti cene na Slovensku. Nonsens...
jednoduche, kalkulacie robil minuly rok na rok 2008, pricom ty zohladnujes celorocne posilnenie EURSKK a oslabenie EURCZK...
alebo stare zname slovenske: kupim za 100,- predam za 200,-, mne predsa tych 10% na marzi staci...
P.S. pre tmaxa: Viem, ze si vtipkoval, ale aj tak chcem do toho mojho postoja vniest trochu svetla. Sice sa povazujem za relativne uvedomeleho a vzdy ked nakupujem tak uprednostnujem slovenske vyrobky ked je to mozne, pretoze verim v ich kvalitu (hlavne co sa tyka potravin) a chcem SK vyrobcov podporit aj ak stoji SK vyrobok o par korun viac ako zahranicna konkurencia, ale:
1. Toto nie je slovensky vyrobok.
2. Pri tak velkom cenovom rozdiele nie som ochotny platit retazec x ludi ktori sa na mne "prizivia" bez toho, aby mi za to ponukli adekvatnu protihodnotu (jediny, kto mi ponukne protihodnotu je koncovy predajca, ale dovozca a vsetky dalsie clanky retazca nic).
3. Ked to velmi zbezne spocitas a aj odratas dopravu biku v ramci EU (cca 50 €), tak Ty by si bol ochotny nechat "tringelt" 40 000 Sk v zaujme podpory "SK ekonomiky"?
hmm
No nic, ved inteligentneho cloveka to Bystricu prinuti obist tak ci tak a rovno ten bike moze kupit za 3500 € z EU. Ale aj tak je zabavne, ze ked uz nic ine, tak radsej sadnem do auta, spravim si cez vikend pekny vylet do Brna, pozriem mesto a aj po odratani nakladov na cestu by som usetril minimalne 400 € oproti cene na Slovensku. Nonsens...
hmmm a kolko nevole sa vznieslo ked som nieco podobne spomenul v suvislosti s Cube-om...
alebo v suvislosti so speslom...
2 DI2F4Y (wtf co je to za nick, aby ho clovek musel kopirovat ak ho nechce skomolit): Ja sa necertim.
Ekonomiku s najrýchlejším rastom v Európe má práve Slovensko, vieš Tomino?
Pre túto chvílu je to zákazníkovi šum a fuk ale ak sa nemýlim tak minulý rok boli ceny k ČR práve naopak. hehe