Takze to asi vidim na zavodne tretry, lebo po betone chodit budem v nich minimalne aj tak... A aj lepsie vyzeraju ako trekove :wink:
14.05.2008 - 12:44:43
00
Tak pedale som objednal tie XT za cca 1500 Sk a teraz este pozrem tie boty.
No viac slapem ako chodim, takze asi radsej tie tretry klasicke.

Ak niesi zavodne pozitiv :wink: tak v pohode vystacis s turistickou tretrou. Zavodne Northwave som po dvoch sezonach videl totalne znicene. Bocne drapaky sa po chodiacich pasazach uplne znicili. A co sa tyka znaciek najvecsie zastupenie je asi Shimano, Axon. Jednoznacne odporucam kombinaciu snurka-velcro paska pripadne klipsna.
14.05.2008 - 12:47:25
00
no ja nemam pocit ze by sa v zavodnych tretrach dako vyrazne zle chodilo

Ja napr. ten pocit mam, nedavno som menil prave zavodne tretry za skor turisticke a je to podla mna prinos. Pri chodeni na kazdom terene je to neporovnatelne pohodlnejsie, najma tym ze predok pred kufrom je ohybny a cela podrazka potiahnuta gumou. Snad jedinou nevyhodou je ze nie su tak dobre odvetrane co je dane slabsou konstrukciou podrazky (musi byt viac materialu na bokoch) ale zasa je to lepsie aj na chladnejsie pocasie. Btw snurka resp. suchy zips su super, najlepsie kombinacia, s klipsnami (aj ked riesenie je to super) som mal ja problem ze kedze mam tensie chodidlo tak isla az na posledny zub a dalej to uz nejde co by sa niekedy hodilo. Samozrejme pokial od toho vyzadujes maximalnu odozvu tak ber zavodnu tretru s uplne tuhou podrazkou ale pokial nejazdis nejak extra zavodne turisticke budu stacit - ten rozdiel nie je az taky velky. A mne sa niekotre turisticke aj velmi pacia - kukni Specialized Taho
14.05.2008 - 13:00:00
00
tretry nie su na turistiku , v turistickych sa mozno chodi lepsie ale treba si uvedomit ci budeme viac pedalovat alebo prechadzat sa :]
14.05.2008 - 13:12:27
00
No ja som mal konkretne vyhliadnute tieto Scott, v akcii za 2 600 Sk. Maju Vibram podrazku a vrchna cast je aj dobre odvetrana, a nevyzeraju najhorsie...

Prílohy:

scott.jpg
scott.jpg 34.67 KiB thumb_up0thumb_down

14.05.2008 - 13:43:27
00
Kazdemu co vyhovuje nech si vyberie, ale zase nepis jak keby tretry ktore nie su race-ove boli na chodenie, proste su tu urcite vylepsenia vhodne pre bezne pouzivanie - nie je tuha podrazka pred kufrom (kde ju btw ani tuhu pri pedalovani nepotrebujes, celkova tuhost podrazky zavisi od konkretneho modelu (a rovnako aj pri race tretrach najdes rozdiely, co mne osobne najviac vyhovuje je prave to ze cela podrazka je pokryta gumou a ma to skor topankovy dezen (co je pri obcasnej chodzi omnoho lepsie ako klasicke tretry ktore tej stycnej plochy toko nemaju, resp. je rozmiestnena ako je). Avsak to co je na pevnom jadre podrazky nema vplyv na pedalovanie takze preco to nevyuzit (je mozno pravda ze je to hmotnost navyse ale tak napr. mne to vyhovuje). Dalsia vec je co su to turisticke tretry - niektore su blizsie tretram niekotre zasa topankam, nehovorime tu o extrem botach co sa pouzivaju na alpen cross s mega podrazkou.

to duurko: vyzeraju slusne, ale podla obrazku by som si vedel predstavit aj vacsie odvetranie, kukni aj spesli nejake - uz som mal dvoje a maximalna spokojnost
14.05.2008 - 13:47:53
00
Podla mna ju prave pred kufrom tuhu potrebujes, aby si nemal palce smerom dole,ale mierne vyhnute hore...ale este je tu moznost, ze sa mylim...
14.05.2008 - 13:51:50
00
male kamienky lubi boh

A teraz vsetci, von tú frí fór: http://enchanting.php5.sk/male_komiky_lubi_boh.mp3
14.05.2008 - 19:52:37
00
to je supa ta pesnicka :shock: :P
14.05.2008 - 19:59:23
00
warzone, stahuj, stahuj, dcerka bude nadsena :)

k teme: duurkoo, co by si povedal na scotty All mountain? narozdiel od Trail su lepsie odvetrane a maju aj zvysenu cast na ochranu clenkov..
www.profirad.de
14.05.2008 - 20:06:05
00
tak sup sem trosku iny nazor... :P

po rokoch makkych podrazok som presedlal na carbonovu a je to uplne ina liga, na chodenie mam doma sandale... mimochodom s pridavnymi hrotmi sa v tom fakt lepsie slape v terene

aj ked uznavam, ze aj tie povodne turisticke som si nechal, ked nahodou pojdem na pivo - takze ideal je mat aj take, aj take

snurky by som uz v zivote na tretrach nechcel... :roll:

a este k teme: tiez som za kombinaciu 540 a poriadne tretry :idea:
14.05.2008 - 23:24:19
00
...aspon taketo :oops: :P

Prílohy:

dragon2.jpg
dragon2.jpg 44.01 KiB thumb_up0thumb_down

14.05.2008 - 23:53:52
00
No viac slapem ako chodim,

Dudo end Matt toto vam uslo :lol: to neni zadny chrt iba v pohode jazdiaci biker :lol:
15.05.2008 - 00:02:43
00
Ty voe chlapci na com slapete... ten song uplna supa :lol: :lol:
Inac k tym sidom mozno su super ale skaredsie tretry asi tazko najst podla mna - nemam moc rad taketo extremne prekombinovane blbosti...

To Dudo: akoze vlastne tu neni moc co riesit, kedze kazdy jazdi to co mu vyhovuje a nie vsetko je na rovnaky styl jazdy - ja napr. som menil prave z pevnych race tretier a pre mna je to ok. Snad mozno este aj hovorit o nejakom image - predstavit si takeho Dijcka v nejakch ultra lahkych race tretrach by asi nebolo to prave orechove :) Ale ako pises idelane je mat oboje a je to.
15.05.2008 - 00:45:00
00
...aspon taketo :oops: :P

Tak tieto su fakt pekne.... :shock:
15.05.2008 - 08:38:07
00
keyboard_arrow_up