Čaute, potrebujem poradiť s výberom nového bicykla. Jazdiť by som chcel 35%asfalt, 35%lesne cesty, luky, polia a 30% singletraily. Jazdil som doteraz iba na cestnom bicykli, občas som si požičiaval horský na nejaké výjazdy. Mám rád stúpania. Vyberám si medzi Kona Honzo a Ctm Zephyr xpert https://kubicasport.eu/kona-honzo-29-2022-gloss-metallic-pewter
CTM si vybral kvoli dostupnosti alebo kamennej predajni, kde ho rovno mozes davat servisovat? Ci sa ti len viac pacil? Podla mna je to dobra volba a aj sa mi pri CTM paci vedenie kabelaze (vonkajskom ide iba to, co ma - brzdova hadicka). Vacsina vyrobcov bud dava vsetko vnutrom (neprakticke) alebo vsetko vonkajskom (skarede).
Len aby mu tie bowdeny v rame nezacali pekne "vyhravat" za jazdy. Stavil by som sa, ze ten bike do roka preda a kupi nieco ine. Podla mna uplne zly vyber.
Vacsinou to funguje tak ze kym neskusis nieco ine tak si s vyberom maximalne spokojny, potom to vymenis a sam seba sa pytas preco si tak nespravil skor.
mam uz kupeny Zephyr, aj ked hlasovanie dopadlo tak ako dopadlo, cez víkend idem vyskúšať do terénu
Daj potom vedieť. V tomto prípade ti už pár "km" napovie. Ale podľa toho, čo čítam na tvoj účel asi tá Kona bola lepšia voľba.
- nizsi zdvih
- nizsi stred
- strmsia sedlovka Na druhej strane nesúhlasím s tým, že túto kúpu oľutuješ. Tie bowdeny v ráme za mňa určite problém nebude A v zásade, kým na tú Konu nesadneš, nejaký veľký nedostatok Zephyru ani badať nebudeš.
Akoze toto vazne? Trochu empatie by nezaskodilo a nie si dokazovat, ci si mal alebo nemal pravdu.
MatejKap urobil ako najlepsie vedel a teraz bude, alebo nebude jazdit a lepsie si ujasni, ci to bola dobra volba alebo nebola. Rozdiel medzi tymi bikami je maly - za seba by som srdcom kupil tu Konu, ale hlavou rozhodne to CTM.
MatejKap Ked si kupujes prvy vaznejsi bicykel tak je logicke, ze nemas velmi s cim porovnavat. Podla mna v takom pripade je najlepsie spolahnut sa na to co hovori internet a uzivatelia co je vlastne dovod preco si aj napisal na toto forum. Bolo ti poradene, vysvetlene a aj tak si si spravil po svojom. Mozno si chcel bike cim skor, mozno ine (vhodnejsie) biky boli mimo tvoj rozpocet a mozno sa ti ten Zephyr proste hrozne pacil. Vsetko beriem, len to treba povedat tak ako to je a nie, ze povies ze uhol sedlovej trubky neni dolezity. Napisal si totiz, ze vyslovene mas rad stupania a prave tam je uhol sedlovej trubky dost dolezity. Vzdy je lepsie sediet viac nad stredom ako za nim pre efektivnejsie slapanie. Ale nic no, ak si spokojny tak super. Len je to trochu na hlavu podla mna, ze chces tuna poradit a ked ti ludia poradia tak aj tak kupis bike nie uplne vhodny na to co si povodne napisal. Neviem ci ta horska cyklistika chyti ale ak ano, ver tomu, ze kazda zmena na bicykli (aj taka ktoru teraz vnimas ako malichernost) bude pre teba dost citelna.
matko001 To neni o dokazovani si ci clovek mal/nemal pravdu. Ide o to, ze si clovek da ten cas, namahu aby niekomu poradil a ten dotycny nasledne hodi vsetky rady 'do kosa' a kupi si aj tak ten bike od ktoreho ho ludia odhovaraju. Potom na co tuna niekomu vobec radit nieco? Uplne zbytocne.
Zhodnotil som to od vsetkych co mi pisali. Ten bajk Honzo je samozrejme lepší, a viem že časom pokiaľ ma horská cyklistika chytí tak si kúpim lepší. Ale o tých 400-500€ mi to nestojí. Som študent, môj rozpočet bol zo začiatku 800eur. Vybral som si CTM pretože je to zo začiatku vhodný bajk pre MŇA, tym myslím na moje využitie. Zhodnotil som to že budem chodiť viac ba traily, takže XC by bolo tiež dobré, ale trailový predsa este lepší. Keby ma predsa MTB chytilo, tak to by som sa uz bavil o iných cenách bicykla ako 1000-1500, ale na to teraz nemám, a myslím ze zo zaciatku je zbytocne vrazit tolko pokial nevies ci ta to bavit bude.
Nebola to ziadna velka chyba. Dvaja experti tu len nafukuju mensie rozdiely v geometrii do obludnych rozmerov. So zavretymi ocami by si ani nepoznal rozdiel. A ako som pisal, ram a vlastne aj vsetko ostatne toho CTM je pekny a bez problemov vhodny aj na mensie upgradey do buducna (nejake stvorpiestove brzdy a vacsie kotuce napr. ak zacnes chodit rychlejsie z kopcov v terene ).
MatejKap Mudry clovek sa uci z chyb inych Ten Zephyr stoji na nete cca 1000 eur, vzhladom na tvoj rozpocet to tiez nie je lacny bike. Nejde o to ze si nekupil Honza ale skor o to ze si kupil zbytocne tazky trail bike s nie zrovna modernou geometriou pricom tvoj styl podla toho co si napisal bude skor do XC.
opatrny-lenochod So zavretymi ocami by som JEDNOZNACNE rozdiel poznal. Ide o studenta s obmedzenim rozpoctom, o to viac by si sa mu mal snazit poradit aby si vybral bike, ktory bude vyhovovat co najviac jeho poziadavkam, jazdnemu stylu a okolitemu terenu a nie ho slepo nabadat ku kupe hocijakeho biku s konstatovanim, ze akekolvek rozdiely v geometrii su nepodstatne. Ram a geometria su dolezitejsie ako komponenty. Ale to velke % ludi na tomto fore odmieta prijat.
? To uz skoro znie ako keby tebe ten bicykel niekto tlacil a ty ako rozmaznane decko reves, ze ty taky nechces, ani sam nevies preco...
A prestan s tymi dristami ako som "radil hocijaky bike". Nic take som nepisal. Pisal som, ze tie dva z hlasovania su si velmi podobne, a aj to, ze ak by nakoniec chcel uplne iny, napr. XC ako radil vrabc0, tak tiez nebudem hovorit, ze nie. Kazdy sa nakoniec musi rozhodnut sam, co si kupi a ziadne vyslovene zle volby tu nepadali. To len ty si si asi neuvedomil, ze to nema byt bike pre teba, ani ze tu napisane predpokladane vyuzitie nie je vytesane do kamena, a ani to, ze zakladne Honzo nie je zas nejaky zazrak.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Daj potom vedieť. V tomto prípade ti už pár "km" napovie. Ale podľa toho, čo čítam na tvoj účel asi tá Kona bola lepšia voľba.
- nizsi zdvih
- nizsi stred
- strmsia sedlovka Na druhej strane nesúhlasím s tým, že túto kúpu oľutuješ. Tie bowdeny v ráme za mňa určite problém nebude
MatejKap urobil ako najlepsie vedel a teraz bude, alebo nebude jazdit a lepsie si ujasni, ci to bola dobra volba alebo nebola. Rozdiel medzi tymi bikami je maly - za seba by som srdcom kupil tu Konu, ale hlavou rozhodne to CTM.
opatrny-lenochod So zavretymi ocami by som JEDNOZNACNE rozdiel poznal. Ide o studenta s obmedzenim rozpoctom, o to viac by si sa mu mal snazit poradit aby si vybral bike, ktory bude vyhovovat co najviac jeho poziadavkam, jazdnemu stylu a okolitemu terenu a nie ho slepo nabadat ku kupe hocijakeho biku s konstatovanim, ze akekolvek rozdiely v geometrii su nepodstatne. Ram a geometria su dolezitejsie ako komponenty. Ale to velke % ludi na tomto fore odmieta prijat.
Tuna vam Steve povie presne ako sa vybera bike ?
A prestan s tymi dristami ako som "radil hocijaky bike". Nic take som nepisal. Pisal som, ze tie dva z hlasovania su si velmi podobne, a aj to, ze ak by nakoniec chcel uplne iny, napr. XC ako radil vrabc0, tak tiez nebudem hovorit, ze nie. Kazdy sa nakoniec musi rozhodnut sam, co si kupi a ziadne vyslovene zle volby tu nepadali. To len ty si si asi neuvedomil, ze to nema byt bike pre teba, ani ze tu napisane predpokladane vyuzitie nie je vytesane do kamena, a ani to, ze zakladne Honzo nie je zas nejaky zazrak.