Súhlasím triki, ten kľud ktorý bol včera večer v lese a nad Devínom bol veľmi príjemný.

Reakcia na vlastný príspevok z 25.6.2012, síce neviem či je tu záujem o také informácie, ale hádam aspoň niekoho to zaujme a týka sa to MK.
Pri hľadaní informácii o novej značenej lyžiarskej trase Lozorno-Košarisko som si prečítal pár tohtoročných zápisníc Klubu bratislavských turistov.
To čo ma zaujalo a týka sa MK:

1. vyznačenie (predĺženie) TZT z DNV cez cyklomost po Schlosshof
2. vyznačenie obchvatov lyžiarskymi značkami: Klokoč, Skalnatá, Somár, Taricove skaly a Tri duby
3. Vyznačia sa dva nové chodníky – od mohyly M.R.Štefánika v Ivanke pri Dunaji, cez Vajnory na Biely kríž a Jabloňové – Vŕšky
Čiže to druhé bude tá pekná krátka odbočka zo žltej TZT k bývalému jablonovskému židovskému cintorínu, to je fajn skratka. Pekný počin, nie každý to pozná.
4. ObÚ P.Mikuláš požiadal o vyznačenie dvoch nových turistických trás. To môže byť tiež zaujímavé a je asi jasné, čo pekné bude na okolí vyznačené. Tak to má byť.
Bod 1 som opisoval v téme cyklomost, to je na našej strane splnené.

Bod 3 - dnes som si prešiel ten druhý spomínaný úsek nad Jablonovým a teda môžem napísať, že v MK vznikla nová TZT. Je zelenej farby. Zatiaľ síce chýbajú smerovníkové tabuľky s časmi, ale tie hádam pribudnú. Začiatok je na rázcestí zo žltou, koniec na zastávke SAD v Jablonovom. Viď foto.

Často som tento úsek využíval, je to fajn spojnica. A ako by tento úsek mohol využiť niekto (cyklista) kto to tu ešte nenavštívil? Napr. jazda kade-tade po MK, príde sa do Kuchyne, z nej po poľnej ceste k letisku, k perneckým rybníkom a k jablonovskému družstvu. Následne napojenie po tejto novej značke na žltú, kúsok po nej pod Skalu, po modrej a lesnej ceste na Košarisko. Ľahká a pekná trasa s minimom (alebo žiadnymi) cyklistami.

Druhú časť, tj spojenie Ivanky pri Dunaji, Vajnorov a Bieleho kríža by mohlo byť už takpodobne vyznačené. Niekedy to tam pôjdem pozrieť.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up