Milí bikeri, bikerki a bikerčatá,

predpokladáme, že na 20.7.2013 ešte nemáte program spojený s bikovaním a preto si dovoľujeme pozvať vás na tretí ročník Jaklovského bicykla (správe jaklofskeho bicigľa), teda XC pretekov pre verejnosť rôzneho veku, pohlavia, výkonnosti.
Štart a cieľ pretekov bude v obci Jaklovce, pri tzv. Pytliakovej krčme (pri príchode v smere od KE zabočíte na križovatke pri kaštieli doprava a po pár metroch opäť doprava, prejdete cez mostík a ste tu; v smere od SNV vojdete do obce Jaklovce, obídete ČS PHM a odbočíte doľava, opäť cez mostík a ste tiež tam).
Preteky organizuje skupina nadšencov z Jakloviec a okolia za výdatnej pomoci starostov obcí Jaklovce, Veľký Folkmar.
Trať pretekov vedie na 90 % po lesných, poľných cestách a chodníkoch, 10 % po asfalte.
Aktuálnu mapu trate pre tento ročník si môžte pozrieť http://www.bikemap.net/en/route/1699962-jaklofsky-bicigel-2013/?newly_saved=true
Oproti roku 2012 nastali dve zmeny: jedna v stúpaní z Poľanky k pamätníku SNP, kde sme trať "spestrili" o jeden krátky a prudký zjazd k chate Zuzana a nasledujúce stúpanie do sedla Zemičky; druhá zmena bude v zjazde od pamätníka SNP. V jeho závere sa nepôjde po lúke, ale po lesnom chodníku a úzkej lesnej ceste, hlavná cesta sa bude prechádzať pod budovou bývalého zväzarmu. Nasleduje ešte krátky zjazd pomedzi domy a napojenie na trať prvého kola.

Trať pre mužov bude spestrená práve o tento dvojnásobný výšľap z Veľkého Folkmára do sedla, trať pre ženy a juniorov bude skrátená o jedno stúpanie, pozrieť si ju môžete http://www.bikemap.net/en/route/2221871-jaklofsky-bicigel-2013-zenyjunior/?newly_saved=true
Pre deti bude pripravená trať po lesných a poľných cestách medzi Jaklovcami a V.Folkmárom v dľžke cca 5 km, pre najmenších bikerov krátka trať v okolí Pytliakovej krčmy.
Prezentácia začne od 8:30 v Pytliakovej krčme
Štart juniorov, mužov a žien o 10:00.
Detské kategórie o 12:00.
Vekové rozpätie jednotlivých kategórií ešte doplníme.
Štartovné je 6,- EUR pre dospelých a juniorov, 3,- EUR pre deti.
Po skončení pretekov je pre účastníkov pripravené pohostenie a tombola.

Informácie o pretekoch budeme priebežne aktualizovať.
Pre motiváciu pripájam zopár fotiek z minulého ročníka.

Edit 15.07.2013 aktualizované mapy tratí.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up