pohlad z luky na Knahynou

Prva poznavacka za hranicami vsednych dni .. varovanie, nie vsetko v gpx je zjazdne .. standardne mapy trosku /dost/ zlyhali .. fotky neskor. Btw, turisticke znacenie na urovni .. napokon, chodili to robit Cesi.

EDIT popis trasy:
Ubla-prechod-Maly Bereznyj-Velky bereznij .. klasika asfaltka v UA dost vytlkov .. v zasade ako u nas po zime. Hned po prechode colnice mi nieco poriadne postipalo /asi ako osa/ do stehna. Zrejme nejaky ukrajinsky hmyz .. niekolko dni velky cerveny flak.

Z V.Bereznyj ide dalej rozbita asfaltka (hore uz dobra) az po Rusky mociar. Ide okolo ciganskych domcekov, psy, kravy, kone .. Rusky Mocar uz pojem asfalt nepozna, odtial zacina kamenista strkova cesta, ktora plus minus v rovnakej podobe (niekedy lepsia, niekedy vymletejsia) ide az na hreben. Za mokra velky kus tazko slapatelne, za sucha nie je problem. Hreben klasika .. horska luka, cucoriedky a cigani s vedrami

Prieskum smer na juh len ukazal v dialke peknu luku na dalsom hrebeni. Opacny smer, turisticka chatka ohradene plotom s napisom (asi) sukromny pozemok. Maly prieskum cervenej znacky .. vyzerala zabudnuta. Dalsie pokracovanie hrebenom, hore-dole. Odbocka (podla mapy) na Sil neexistuje (aj ked nezretelne kolaje som tam nasiel .. ovsem neriskoval som). Dalej az do Zabridu vedie pomerne narocny hlineny zjazd znaceny pre 4 kolky (a motorky). Za mokra by som to nechcel ist. Zabrid - odbocka Strycava asfalt, dalej strkova (nie sotolinova!) zvaznica az do dediny. Tucne kreslena cesta na mape v tychto koncinach neznamena asfalt. A ciarkovana ciara moze znamenat, ze sa tade neda prejst ani peso . Prepojku na Knahynu z dediny som nenasiel (nechcelo sa mi skumat), siel som dalej za dedinu smer hranica, ale na jednom mieste som odbocil do potoka po vyjazdenej stope. Chyba ... toto nedoporucujem. Sice som na jednom mieste nasiel chodnik (asi pohraniciarsky) ale .. no skratim to, nakoniec som sa dostal na cestu a odtial po lukach do Knahyne (vyhlad z tej luky je nadherny). Prejazd do Domasyny v pohode, dost strme (opacne by som to nechcel ist) a napriek dlhemu sucho som si pekne zababral bajk na kravskej ceste. Chvilu som siel po modrej, ktora (tipujem) ide hore na hranicu opd Stynsku a mozno aj pod miesto padu meteoritu. Dalsie pokracovanie do Kostryny, kde som nasiel cervenu z Javornika a po vyrieseni problemu prechodu rieky Uz , pobratani sa s miestnymi som nasiel modru, ktoru som onehdlho znovu stratil. Tvrdohlavy prieskum zvaznice dopadol podla ocakavanie. Detaily vynecham .. spomeniem len peknu pastvu na cucoriedkach. Modru som znovu nasiel (na poslednu chvilu), vytlacil znovu na Javornik. Odtial znovu po hrebeni a tentokrat na zltu uz so slusnym deficitom H2O. Zjazd po zltej je fajn, studnicka, ktoru som nasiel len vdaka turistom, ktori tam brali vodu nedoporucujem moc (stojata voda), ale hlt vody som vypil a zatial zijem . Cestou dole 4-5 motorkarov, to davali hore .. nakoniec velmy pekny chodnik, skoro by sa dalo povedat singlac. A na zaver asfaltkou dole a spat do Uble. Teren, lesy ako Biele Karpaty. Hlina, kamene, nepriechodny les a ziadna voda.

jedina zver .. vyplaseny cierny bocian hlboko v doline pod Javornikom. Inak len kone, kravy, ovca, koza

ps: skoda, ze som viac nemohol .. PL k tomu by bolo fajn.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up