visibility 927
comment 0
thumb_up0thumb_down

Dnes som si dal prvy tohtorocny vyjazd do Hainburgu. Cestou tam to bola pohodicka, ale cestou nazad som natrafil na polovodicov. V tom stupani od pristavu v Hainburgu smerom do BA som mal za chrbatom auto. Myslel som si, ze pocka a predbehne ma na useku, kde na to bude mat lepsie podmienky. Rozhodol sa ma predbehnut akurat v tej zakrute (FOTO 1), ked navyse oproti islo auto. Potom ma dalsi tesne predbehli na tej uzkej ceste, kde je povolena max. 30 km/h, ktora sa napaja na cestu veducu ku golfovemu ihrisku (FOTO 2). V poradi to boli ECV PK, SC, DS (za volantom nemusel sediet Slovak) a zahranicne (spanielske ECV - FOTO 3).

Ze ma auta obiehaju natesno som si uz "zvykol", ale korunu tomu vsetkemu nasadil pan polovodic pred Liscim udolim v smere do Dubravky.

Pan polovodic sa zjavil za mnou v mieste, kde sa predbieha tazko, nakolko je tam uzka komunikacia. Isiel som pred vozidlom, chcel som sa vyhnut kanalu a potom reklamnemu putacu (FOTO 4), ktory bol postaveny dost v ceste. Polovodic sa rozhodol, ze ma predbehne a vytlacil ma ten putac, musel som takmer zastat, pricom medzi rajdami a jeho autom bola medzera iba par cm. Mohol ist tak 30-40 km/h. Mal som v plane obist prekazky a potom sa mu uhnut a pustit ho pred seba. Vypustil som z ust par stavnatych nadavok, zakrutil som hlavou a isiel dalej. Ako si tak idem, vidim, ze parkuje auto pred domom (FOTO 5-niektora z tych vil vlavo), tak som zasiel k jeho autu a pockal som, kym vystupi. Slusne som sa pozdravil a spytal som sa ho, preco ma vytlacil na reklamny putac. On mi povedal, ze ten reklamny putac bola prekazka v mojom pruhu a ze ja som mal zastat (je tam pruh na jedno auto, lebo tam vacsinou parkuju auta). Navyse hned vedel o aky putac islo, takze bol si vedomy toho, co urobil. Povedal som mu, ci by ho ta sekunda zabila, kym dokoncim manever, na to mi oponoval, ze som tu sekundu mohol pockat aj ja (co je teoreticky pravda-lebo ohladuplnost). Dalej som oponoval, ze som zranitelnejsi ucastnik cestnej premavky a ze pri nejakej kolizii si plechy vyklepat nemozem. Stale riesil iba to, ze prekazku som mal ja v smere jazdy. Ale to, ze mi neumoznil prekazku obist, zablokoval ma, ho uz nezaujimalo. Vystupoval arogantne a nebola s nim rozumna rec. Vulgarizmy nepadli ziadne (nemusel som sa ani krotit, bol som uz kludny, zanadaval som si uz predtym), snazil som sa diskutovat vecne, ale ked som videl, ze to nema vyznam, mavol som rukou a isiel domov.

Bolo to uz vecer, ale svietil som a mal som aj reflexne prvky. Myslim, ze predpisy poznam dobre a nemyslim si, ze by som nieco porusil. Podla vyzoru a sposobu reci to bol znamy lekar, ktory vystupuje aj v TV, ale kedze som si nie na 100% isty, jeho meno nespomeniem.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up