Celý budúci týždeň by malo byť sucho a teplo a tak sa pohrávam s myšlienkou na túto beskydskú 90-ku:
beskydy2014.png
Je možné etapu ľahko natiahnuť aj na 100km, v prípade že by sa potiahlo napríklad na Staré Hamry.
Ak počasie a zdravie dovolia, chcel by som to absolvovať 24. alebo 25. mája (sobota / nedeľa). Trasa vedie z Čadce cez Milošovú do Šancí, tam pri škole doľava po novej asfaltke až na hranicu SR / ČR. Následne asi 700m poľná cesta a potom šotolina až po asfaltový zjazd do Olešnej. Tam zastávka v Jelitove pri kapličke na vodu. Stúpanie do Hlavíc, zjazd do Klokočova, znovu stúpanie do Bílej, krátky zjazd a finálne stúpanie na Bumbálku. Možností obedných prestávok je viac -Bílá, alebo spomenuté Staré Hamre. Z Bumbálky potom už čistý "dolekopec" až do Čadce.

Celá trasa vedie kysuckými a moravskoslezskými Beskydami s peknými dlhými lesnými úsekmi s občasnými výhľadmi na kysucké dediny aj Čadcu (http://www.panoramio.com/photo/94798703).
Okrem toho je na trase kaplička v Jelitove s horským prameňom (http://www.panoramio.com/photo/94798964) a tiež turistické horské stredisko Bílá s množstvom reštaurácií a nádherným dreveným kostolom Sv. Bedřicha (http://www.panoramio.com/photo/17482125).

Je to zatiaľ len taký nástrel, ak by ste to chceli niekto absolvovať či už tento, alebo niektorý iný víkend, dajte vedieť.

Počasie je v tomto prípade dôležité, kedže sa jedná z veľkej časti o lesné úseky kde sa drží vlaha a mokro ešte dlho po daždi, takže bude rozhodovať predpoveď počasia v piatok.

Štart určite ráno, okolo deviatej hodiny.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up