vlastne ste to uz vsetko povedali - ja to len zhrniem: organizator preteku ma pravomoc rozhodnut, ci povoli jazdu v haku alebo nie.
V sucasnosti je taky trend, ze v pretekoch sprint triatlonu (750m-20km-5km) a olympijskeho triatlonu (1,5km-40km-10km) byva jazda v haku povolena. Podla pravidiel triatlonovej unie: "pri pretekoch s povolením jazdy v háku sú povolené len klasické cyklistické riadidlá. V prípade použitia triatlonového nadstavca - ten nesmie presiahnuť o viac ako 15 cm zvislú os predného kolesa a zároveň nesmie presiahnuť predné vonkajšie obrysy brzdových páčok" = v skratke, teoreticky moze pretekar odjazdit na triatlonovom, resp. casovkarskom stoji, pod podmienkou, ze bude pouzivat "klasicke cyklistcke riadidla". Dovod je, ako JoKo spominal, bezpecnost pretekarov. A tak, pretekari jazdiaci prevazne sprint a olympijske objemy preferuju "klasicke" cestne bicykle, pripadne skombinovane s kratkym nadstavcom..
Momentalne jazda v haku NIE JE (*edit) povolena na pretekoch stredneho triatlonu (1,9-90-21) a dlheho triatlonu ("Ironman" 3,8-180-42), pripadne inom zavode podla rozhodnutia organizatora - pretekari, ktori sa specializuju na tieto dlhsie triatlony jazdia vylucne na triatlonovych, resp. casovkarskych bicykloch (samozrejme, ak su dost dobri a mozu si to dovolit : -)) - ako quasko napisal - zavodnik ozelie pohodlie kvoli tomu, aby nahnal co najviac casu vo svoj prospech.. v tom vidim jediny rozdiel medzi triatlonovym a "klasickym" strojom.. a na zaver si neodpustim malu triatlonovu chutovku, pre ktoru by veeelmi vela triatlonistov spravilo aj nemozne (quasko odpusti, ze to nie je Orbea - ale aj ta je kraaasna, keby mi si mi ju chcel zaspozorovat, budem ochotne tvrdit, ze Kuota sa na nu nechyta hehe)

*edit: este ze ma root opravil, ach, takuto zasadnu chybu spravim..

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up