Chystam sa tiez na expedicny vyjazd...cca. 2500km, teren sice nebude nejako narocny, viac menej cesta alebo sotolina sem tam, kopce minimalne.
Ale presne ako ty som silou mocou nechcel riesit crossovy/trekingovy bicykel, aj z casti kvoli tej vidle, ale priorita bola Cr Mo (asi najskor Reynolds ocel ram), ale s takymi cenovymi relaciami ake boli a ako si pisal nedostupnostou na SR, som od toho upustil. Tak som isiel do Meridy v PD a pozrel som co maju...a ponukli mi bicykel, ktory mi hned sadol, sice minulorocny model (Al ram...clovek nemoze mat vsetko zas ), ale -150E, ktore som investoval do poriadnych pogumovanych brasni (nakolko sa berie full camping vybava) a vymeny nejakych komponentov (vymena lacnej odpruzenej sedlovky za pevnu, predstavec, riaditka gripy, kevlarove plaste....) Nakoniec z toho vznikol celkom slusny bike a cenovo velmi dostupny. Ano komponenty su to Acera/Alivio...lacne hydraulicke brzdy Tektro (ktore na moje prekvapenie brzdia velmi solidne a svoj ucel plnia na 100 %)....ale ma to aj svoje vyhody, je to 8sp. bicykel, poriadny kus retaze je tam, lacna vymena komponentov, vacsina veci sa da opravit na kolene doslova. K tej vidle...je to nejaky suntour smejd, na takych jemne hrbolatych cestach dost pomoze, ale ked otravuje, da sa krasne do kamena zamknut, cize ani ta vidla nie je odveci. Ano bicykel je celkom tazky (nato, co som zvyknuty) do kopcov to je ako za trest, ale na rovine uz ked sa raz rozbehne, tak sa da udrzat krasnych 25-27 km/h bez velkej namahy.
EDIT: Tiez som uvazoval nad fitness bike...ale pri tej cene uz radsej ta vidla...aspon to sem tam nieco odpruzi a ked uz sa ti tak hrozne vidla nepaci, zamknes ako som spominal a mas pokoj.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up