Už sa to tu rozoberalo v inej téme, ale radšej som založil novú, pretože ortofotomapy z atlas.sk a mapa lesných ciest by sa nám miešali.

Letecké ortofotomapy z atlas.sk sa mi veľmi páčia a hneď ako sa objavili na nete som zahorel túžbou mať ich v OziExploreri.

Chlapci (bogi, risototh a PaloTT) túto problematiku rozoberali vo vyššie uvedenej téme a odviedli kopec roboty, pričom poskytli množstvo cenných informácií. Ďakujem.

Som však nedočkavý a tak som sa do toho pustil amatérsky. Taký môj amatérsky postup som popísal na fóre TrekBuddy. Nech mi programátori moju trúfalosť prepáčia.

Pre amatéra túžiaceho po ortofotomapách z atlas.sk je to však použiteľný postup. S výsledkom som spokojný a možno to pomôže aj niekomu inému. Každý si môže stiahnuť a nakalibrovať to, čo potrebuje.

V ukážke v prílohe je použitá ortofotomapa okolia Košíc (Bukovec). Pôvodne stiahnutý poskladaný obrázok mapového štvorca mal veľkosť 17500x17500 pixelov. Pre OziExplorer som ho zmenšil na 75%. Žltou čiarou je znázornený reálne prejdený track a zelenými čiarami sú znázornené pridané vrstevnice.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up