visibility 731
comment 0
thumb_up0thumb_down

a prečo keď dlhodobo lietajú nejakým kurzom sa rozhodli 2-3 dni letieť južnejšie nikto nerieši? možno letel nejaký špeciál tak sa potrebovali povyhýbať..

craobs, ze ty moc o letovej prevadzke nevies ...keby leti ine lietadlo ( aj special ) staci zmenit letovu hladinu a lietadla sa mozu minut tak ze budu od seba vzdialene vertikalne iba 300 metrov. takze urcite netreba letiet o 200km inde ...napriklad na tomto videu mas tri lietadla v jednom koridore letiace iba v inych letovych hladinach :
http://www.youtube.com/watch?v=_BLhtDETzJs
tu mas dve da sa povedat vedla seba :
http://www.youtube.com/watch?v=u5oTvuIy4RM
a tu sa dve ukazkovo vertikalne krizuju ( odporucam "pretocit" video ku koncu )
http://www.youtube.com/watch?v=xl6iR7w7a_Q

to ze urcite dni leteli este o dvesto kilometrov juznejsie nie je nic zvlastne ( nachadza sa tam jeden z hlavnych koridorov EU-JV Azia ), totalne absurdne vsak je ked ukrajinsky letovy dispecer navedie lietadlo ponad uzemie kde sa bojuje a zostreluju sa vojenske lietadla. mimochodom ak si pozries drahu letu, vsetky dni ako si ukrajinski dispeceri prevzali let, tak ihned za polsko-ukrajinskou hranicou sa menil aj kurz letu juznym smerom. 17.7. sa bohuzial kurz nezmenil a podla udajov ( dole v grafe ) v tychto miestach zmenilo lietadlo iba svoju letovu hladinu z 31000 stop na cca 33000 stop ( to asi aby sa pilot citil bezpecnejsie ked uz letel tym absurdnym kurzom )

a keby nieco, nemusite sa bat zeby som tieto fakty odniekial papagajoval, to je len tym ze mojim snom ( da sa povedat aj cielom ) je stat sa dopravnym pilotom takze dost veci ohladom lietania uz mam preluskanych od a po z. a jednoducho letiet v takomto kurze bol ( a aj je ) totalny nezmysel! a ked si najdes par for kde sa vyjadruju aj piloti, tak sa docitas ze jediny kto by dokazal "presvedcit" kazdeho normalneho pilota aby letel ponad zonu kde sa bojuje je vojsko a aj to "donucovacimi" prostriedkami. ( rozumej stihacka alebo nieco podobne )
http://www.youtube.com/watch?v=0SOvRVGQZ-c

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up