Ahoj chlapi! Že sme sa nevideli! Po roku som bol dnes tiež na Smrekovici, veď to máme hneď za Váhom. Tou istou cestou som šiel. Zvážnicou hore, 10 minút tlačenia, po červenej zjazd do Stanišovského sedla. Mohla by to byť časť trasy Hornoliptovského cyklomaratónu, ale taký ešte navymysleli. Zo Stanišovského sedla dolu to bolo moc strmé (na tlačenie ako píšete), tak som sa otočil na Brtkovicu, Porúbku, Michalovo, Kráľovú Lehotu, Hybe, Červený kút a Dovalovo. Všetko po lesných cestách, túlal som sa 5 hodín. Mohli ste mi veru zavolať.

Som rád Piso že jazdíš, lebo niečo som začul, že Ťa zelení čapli pre istotu ešte pred pivnicou, keď si si šiel po bicykel. Vraj sedíš pre zlé úmysly. Dávaj si teda pozor, lebo či Kráľova hoľa alebo Smrekovica, všetko je jeden NAPANT. Ja chodím len tade, kde sa ochranári boja kvôli medveďom. Ako Smrekovica -riadna divočina.

Ozaj, niečo proti medveďom. Je to sprej, niečo ako ústny dezodorant. Strekneš a máš svieži dych. Tento na medvede funguje ináč. Strekneš a medveď si ťa už nevšíma. Obíde ťa. Ospravedlní sa ti, že ťa vyľakal.
Sprej stojí 1290 Sk a dostať ho asi len u nás v Hrádku. Lebo je tu najviac medveďov, to je logické. Pred týždňom som jedného videl práve v Jánskej doline. Píšem o tom v rubrike O hocičom v téme Lesná zver. Ten sprej sa dá použiť i na cyklomaratóny. Keby si bol prvý a strekneš do ľuftu, pol hodiny po tebe nikto tade neprejde bez potápačských okuliarov a dýchacieho prístroja. Asi si ho kúpim, lebo sa mi už nechce trénovať.

Viac o tomto zázraku v prílohe.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up