Kotleba by mal radosť :-)

Nedávno som pozeral Televíkend, bol tam príspevok o pieskovej pláži na Tise. Mama mi povedala, že vraj som tam bol ako decko. Nepamätal som si to , tak som sa šiel pozrieť. Z vlaku som vystúpil v Čiernej nad Tisou. Odbočil som na Malé Trakany a chcel som sa dostať na hraničný stĺp s Ukrajinou. Dostal som sa. Aj do záberu schengenských kamier . Prišla ma skontrolovať colná stráž na Meďase, príjemne sme pokecali. Neviem čo by robili,keby bola prejazdná cesta vyznačená na mape okolo Tisy,smerom na pláž. Pláž som našiel,nespomenul som si a šiel ďalej okolo starej Tisy smerom na kompu, ktorú som poznal z minulosti. http://boriske.rajce.idnes.cz/skororumunskomale/ Cítil som sa ako v Afrike, boli aj emu. Trošku som sa pomotkal po Maďarsku, opravil defekt(za to môže určite Orbán a smeroval ku hranicí, ktorá mala byť,podľa tejto stránky: http://www.dusekarpat.cz/ukrajina/zakarpati-hranice/ , pohodová.
Nebola. Maďari ma odbavili a pustili ďalej. Most cez Tisu na Ukrajinu má tri pruhy, šiel som pravým. Na jeho konci vybehol spoza stĺpa UA vojak a zastavil ma. Ukázal mi dopravnú značku v strednom pruhu. Zákaz vjazdu cyklistom. Už som myslel, že skončím ako vo filme Terminál. Vojaci mi navrhli, aby som oslovil nejakých vodičov, nech ma vezmú do auta. Nemal som s tým dobré skúsenosti z minulej skororumunskej jazdy. Nakoniec ma zobral jeden Cháron do auta, bajk mi trčal z kufra asi z polovice. Prešli sme. Stálo ma to 3000 forintov.
Ale už som bol na UA, čakal ma iba jeden prechod, Slemence. Ten som tiež poznal z minula https://photos.google.com/album/AF1QipMf-B47D4rBKSUN7Cht1U7S0_PRUHTBCJg4xoFX
Nechcela sa mi to točiť stále po hlavnej ceste ,ktorá bola vo veľmi dobrom stave, tak som si to strihol smerom na hrádzu Latorice. Po sľubne sa ukazujúcej cestičke a po prelezení značne narušeného plota, sa zrazu objavil do pol tela oblečený vojak, alebo do pol tela vyzlečený, neviem. Vzájomne sme sa legitimovali, prišli mu ešte na pomoc dvaja kolegovia, rovnako ustrojení. Ukázal som im kadiaľ som chcel ísť. Ich odpoveď : Ďžíípíes ERROÓÓoR. Na to som im povedal, že tu nebola žiadna zákazová tabuľka. Po medzinárodnom geste, zo strany strážcov koridoru, so spojenými zápästiami, som si ešte vypýtal vodu a vrátil som sa späť na hlavnú. V podstate kľudnú trasu až do Čiernej nad Tisou , prerušila iba zastávka na kvas v najbližšej dedine, hraničný priechod , lávka indiana Jonesa nad Latoricou a nasledoval úspešný odchod vlakom do Košíc.
http://boriske.rajce.idnes.cz/okolo_Tisy_18.9.15

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up