Spät k teme. Vdaka zopar zazitkom na fore som sa uz nad tym co tu nacal Turbi zamyslal vela krat. Podla mna existuje jedno riesenie:

Kazdy clen by mohol kvalitu prispevkov ostatnych clenov hodnotit. Kazdy prispevok by mohol konkretny hodnotitel ohodnotit len raz. Hodnotenie by prebiehalo zvolenim jednej z klasifikacii, pricom kazda klasifikacia by mala priradenu konkretnu hodnotu. Na vyber by mal hodnotitel tieto kategorie pre ohodnotenie prispevku:

overene/relevantne informacie (hodnota 1)
neoverene/zavadzajuce informacie (hodnota 3)
objektivny/podlozeny nazor (hodnota 1)
subjektivny/nepodlozeny nazor (hodnota 2)
prispevok s pozitivnym prinosom (hodnota 1)
zbytocny prispevok bez prinosu (hodnota 2)
konfrontacny prispevok (hodnota 3)
reklamny prispevok (hodnota 3)
flame (hodnota 3)
spam (hodnota 3)

Z celkoveho poctu hodnoteni a ziskanych bodov by sa nasledne urobil priemer a pod nickom by bol zobrazeny pocet hodnoteni a priemerna hodnota vsetkych ohodnoteni. Podla hodnoty priemeru by potom bol userovi aj priradeny prislusny typ smajlika:

priemer 1 - 1,49:
priemer 1,5 – 2,49:
priemer 2,5 – 3:

Vizual:
user_info.JPG

Po kliknuti na pocet hodnoteni/priemer/smajlika by sa nacitala detailna statistika, kde by bolo vidno, ktory user ohodnotil ktory prispevok prispievatela akou klasifikaciou. Ak by bolo hodnotenie neopodstatnene, mohol by ohodnoteny poziadat modov o vymazanie hodnotenia a neobjektivne hodnotiaci hodnotitel by nasledne dostal “cierny bod”. Ak by nastal stav, ze hodnotitel dostane 3 cierne body za neobjektivne hodnotenia, jeho konto by bolo trvalo zablokovane.

Pozn.: Hodnotenie urovne prispevkov v sekcii Pieskovisko by bolo blokovane.

V podstate by to bol relativne podobny system klasifikacie hodnovernosti ako napr. na ebayi a motivoval by vsetkych (aj pisatelov aj hodnotitelov) k snahe o maximalnu kvalitu prispevkov a kvalitu fora by to posunulo vpred neuveritelnym sposobom (kazdy by si 3 krat rozmyslel co napise a aj to, ako niekoho ohodnoti).

Toto cele ma len jednu chybicku krasy – vyzaduje si to vela casu na naprogramovanie…

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up