Sorry, že zneužívam tému. Dôvodom je, že ma nebaví, ako obec Radošovce vydáva protizákonné a diskriminačné VZN. Jedná sa o menovitú špecifikáciu nebezpečných plemien psov a podmienok ich držania, chovu v obci, ako aj 5-násobnej výšky vyrúbenej dane (viď. foto). K dnešnému dňu je účinný Zákon č. 282/2002 Z.z., kde je špecifikovaný pojem nebezpečný pes a napriek dlhoročnej snahe (hlavne poslancov Smer-SD) sa nepodarilo presadiť menovitý zoznam plemien ani nebezpečných ani so sprísneným držaním, čo sa im podľa môjho názoru ani nepodarí. Som presvedčený, že tieto návrhy, ako aj VZN našej obce vytvárajú (sorry za slová) kynologicky negramotné subjekty, ktorí si niekde niečo iba čiastočne prečítali, naviac do VZN napísali aj s chybami. Som zástanca pojmu, že neexistuje nebezpečný pes, len nebezpečný majiteľ psa a najviac ma zaráža plemeno Rhodesian Ridgeback. Kto pozná toto plemeno, vie o čom hovorím. Vznik tohto omylu bol v Nemecku, kde ho dali na zoznam, lebo lovil levov. Následne ho zo zoznamu museli stiahnuť. Predpokladám, že p. poslanec NR SR tento DE zoznam čítal a opísal, bez toho, aby mal čo najmenšiu znalosť o pracovných, sociálnych a povahových vlastnostiach plemien. Obávam sa následku VZN u neznalého obyvateľstva, nakoľko ak si prečíta v zozname akékoľvek plemeno a niekto ho na dedine chová, bude predpojatý voči zvieraťu ako aj voči jeho majiteľovi. Nechcem si predstaviť možné následky....

Zaráža ma, že všetky VZN obcí pred vyvesením nekontroluje im nadriadený orgán, ktorý sa ozaj vyzná v platnej legislatíve, nakoľko (absurdita) v zmysle zákona môžu byť obecné zastupiteľstvá zložené aj z takmer negramotných členov.

comment Komentáre ku fotografii

thumb_up1thumb_down reply

Podľa štatistiky napadnutie človeka psom v Nemecku je napr. RTW na 7. mieste, Doberman je ešte ďalej, a NO sa vôbec nevykazuje. Na prvom mieste kríženci, na druhom jazvečík, na treťom seter atď. Samé nebezpečné plemená. Čo dodať. U nás na SVk je jednoznačne najnebezpečnejšie plemeno človek. A ešte keď je dotyčný aj poslancom, no zbohom rozum.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

To, že nám k schránke (k potešeniu) nechodí kolportér, lebo citujem "čítal, že RR je nebezpečné plemeno ". Neviem, čo bude s takýmto stupňovaním v obci nasledovať.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up