Moja skladačka
Bajk staviam na ráme Merida Big.Nine. Je to komplet moja robota a za jeho poskladanie vďačím informáciám z fóra a článkom od Milos21 a Turbiho . Je to taký zlepenec nových dielov, bazárových dielov a zopár drobností zo starého bajku. Ešte nieje podľa mojich predstáv (a len tak skoro nebude , musím povymieňať kopec drobností na ktoré zatiaľ nie sú zdroje (sedlovka, predstavec, druhé kolesá, pedále, fľaša s držiakom, brašňa, skrátiť brzdové hadičky, niečo vymyslieť s uchytením šmyku, ...).
Bajk som chcel čo najviac univerzálny. Niečo na viacdňové výlety po asfalte aj v ľahkom teréne. Môj starý Kellys Axis ma v teréne docela trápil (bez odpruženej vidly a nevhodnými prevodmi do terénu) no na asfalte plne vyhovoval. Rozhodol som sa preto pre experiment s prevodmi - osadil som trekové kľuky na ktorých som rozšíril rozsah z 48-26z. na 48-24z. (prešmyk v pohode stíha, má ešte dáky centimeter rezervu), vzadu kazeta 11-34 (rozmýšľam nad 11-36).
Práve pri kľukách a prešmyku som narazil na problém s rámom - na ráme je návarka na prešmyk. Návarka je však vo výške vhodnej na menšie kľuky (44z je asi maximom - aj tak to bude natesno) a rám tiež neobsahuje koncovku na bovden. Problém provizórne vyriešený prešmykom s obímkou a špeciálnou objímkov na ukončovanie bovdenu
Na pohľad možno oku nelahodí, obsahuje technické kompromisy, ale mne sa páči, funkčne vyhovuje. Priniesol mi kopec radostí a vedomostí už v dobe keď vznikal . Milos21 a Turbi - ešte raz dík a napíšte zas dáky fajn "servisno technologický" článok .
osadene komponenty: http://janooo.mtbiker.sk/bike/#bike-11434-skladacka-merida-21

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up