Už dlhšie mám v merku (plán je hotový, len čaká na realizáciu) spraviť na biku celý tok českej rieky Sázavy, nakoľko v jednej časti trávim od detstva prázdniny a Posázaví je moja srdcovka. No viete ako to je, ísť sám je jednak nudné a aj menej bezpečné. Ideál je 2-4 bikeri. Nechcel by sa niekto pridať? Pôjde o akciu na MTB, viac ako 90% je po červenej značke (aj náročné terény, asfaltu sa bohužiaľ vyhnúť nedá), prespanie v kempoch a lacných ubytkách alebo aj na divoko (vec dohody). Podrobnosti nižšie.

briefing:
- dátum odchodu: 27.6./28.6. NEKONÁ SA
- doprava: vlakom do Kútov, tam prestup sa vlak do Břeclavi a ďalším vlakom cez Brno do Žďáru nad Sázavou (všetko osobáky)...táto cesta trvá aj s čakaním necelých 5h
- štart: Žďár nad Sázavou
- trasa: Kopíruje viac-menej rieku a prechádza všetkými významnými miestami.
Žďár n. Sázavou - rybník Velké Dářko - Ronov n. Sázavou - Přibyslav - Havlíčkúv Brod - Lipnice n. Sázavou - Světlá n. Sázavou - Ledeč n. Sázavou - Zruč n. Sázavou - vodní nádrž Švihov - Kácov - Český Šternberk - Rataje n. Sázavou - Sázava - Poříčí n. Sázavou - Týnec n. Sázavou - Jílové - Davle (sútok s Vltavou)
- celková dĺžka: 240 km (operatívne sa mení )
- počet dní: 4-5 (operatívne sa mení )

Ešte nemám jasno v 1, možno 2 veciach veci, to je však tiež vecou dohody:
1. Trasu zvládneme v pohode za 5 dní, čo je možno málo. Buď po tých 5-tich dňoch skončíme v Davli, resp. presunieme sa na vlak do Senohrab (tam trávim letá), čo je výhodnejšie ako do Prahy a hajdy domov na SVK alebo je tu možnosť predĺženia:
a) o 2-3 dni s prespatím v blízkosti/priamo v Prahe a pojazdením parádnych terénov (Amerika, Srbsko, Divoká Šárka,...),
b) o rovnaký počet dní (napr. tých 5) s návratom na miesto štartu (Žďár n. Sázavou), samozrejme inou trasou, príp. aj podobnou, keď budú "fasa" terény.
2. Či budeme brať aj stany alebo celty a či budeme vždy pod strechou, ale prídeme o to pravé orechovô. Keby sa brali stany/celty, nastala by deľba proviantu (vo dvojici by mal jeden stan a druhý niečo iné, napr. celtu na zakrytie bikov kvôli maskovaniu, no aj proti dažďu...mám to osvedčené).

Zhruba si to predstavujem takto:
Stretneme sa ráno na stanici, okolo obeda vystúpime z vlaku, akurát bude čas opustiť civilizáciu a hľadať vhodné miesto na prespatie. Ďalšie dni budeme putovať, fotiť, prebíjať sa nástrahami života. Vždy si niečo nakúpime, doplníme zásoby, dáme niekde v "hospůdce" obedík (alebo aj nie, s plným bruchom sa zle šlape). Pohoda, klídek, tabáček. Teda tabáček e-e, pokiaľ to niekto nebude nevyhnutne potrebovať. Žiadne opíjanie sa a podobné, bude tvrdý režim.

Kto má MapSource, alebo niečo iné, kde si vie trasu pozrieť, pripojil som naplánovanú trasu od Žďáru po Davli a ešte aj alternatívne predĺženie (dlhšiu formu, viem skresať na polovicu). Možnosť návratu proti prúdu do Žďáru pridám nabudúce, je to vcelku makačka, aj keď to má človek už pripravené.
trasa.GPX

Ako sa poznám, určite som niečo zabudol napísať, však info dodám. Prihláste sa občania!

O nosičoch a pod. neuvažovať, boli by limitujúcim faktorom.

KTO SA HLÁSI PREDBEŽNE a kedy môže:
- jakub023
- www.lonsdale môže začiatkom augusta
- tulenik
- JOLI
- mapar
- BERCO nemôže 6.-12.7.
- tmax môžem koncom júna, začiatkom júla


EDIT: Prikladám mapky. Modrou som vytiahol tok Rieky, ktorý po stranách kopíruje červená značka. Samozrejme sa nepôjde stále po nej, ale je to také vodítko. Červenou som zakrúžkoval najvýznamnejšie body, cez ktoré sa pôjde.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up