Ahojte,

dcére nefunguje na staršom bicykli radenie, vôbec sa po pretáčaní "radiaceho kolečka" (či ako sa to volá) nehýbe kábel k prehadzovaču. Nechcem veľmi experimentovať a rád by som si pred rozobratím a skontrolovaním prečítal návod, nech viem, čo robím Len ani po sufrovaní na webe som neobjavil, aký typ to je. Okrem značky Shimano tam nie je nič napísané. Viete mi niekto podľa fotografie povedať, o aký model ide? (A ak máte link na manuál či video, neurazím, ak ho pripojíte )

Ďakujem

comment Komentáre ku fotografii

thumb_up0thumb_down reply

Je možné, že Ti treba vymeniť lanko...pred nedávnom som mal podobný problém...

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

radi sa packami, alebo je to styl gripshift? prejavuje sa to tak, ze to necvakne do dalsej polohy, ze sa to nechyti a smykne sa to naspat? ak ano, tak to treba trosku rozobrat, alebo ak je tam nejaky servisny otvor, tak len ten odzatkovat (vacsinou to byva plastovy srob) a streknut dovnutra WD-40. potom skusit pocvakat, nech sa rozpusti stary bordel. ak to pomohlo, tak WD je len cistic, nie velmi dobre mazivo, na mazanie treba kupit teflonovy (PTFE) spray. nechava suchy biely film, ktory dobre maze aj retaz, nelepi sa na to tak bordel ako na olejove, alebo lepkave spreje. Ja som takto k velkej spokojnosti vyriesil strajkujuce radenie na klasickom packovom radeni shimano.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Grip shit, radí sa otočením čierneho kolieska (na fotke vpravo od strieborného uchytenia na riaditká). Problém sa prejavuje tak, že radenie (časť na riaditkách) sa prehodí (zmení sa číslo prevodu a zároveň cvakne), lanko však vôbec nepotiahne prehadzovač. Tipoval by som, že je problém niekde vnútri radiaceho mechanizmu (napr. uvoľnené lanko alebo čo), neviem však, ako to vnútri vyzerá a nevidel som ani žiadnu skrutku (okrem uchytenia na riaditká).

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

nemam absolutne skusenosti s gripshiftom, ale toto znie, akoby bolo lanko utrhnute (kdekolvek, nemusi to byt v tele radenia).

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up