13.Hričovsky Hrad 567 m.n.m.

Hričovský Hrad stojí na vrchole vápencového brala ( 567 m.n.m.) na najsevernejšom výbežku Súľovských vrchov. Od konca 17.storočia je ruinou ,preto sa po hradnom areáli treba pohybovať so zvýšenou opatrnosťou. Zrúcanina nádherne vklinená medzi skaly je výborným vyhliadkovým bodom. Kruhový výhľad umožňuje vidieť na západe a severe dolinu Váhu v pozadí s Javorníkmi , na východe Žilinu a v diaľke Malú Fatru a južný obzor vypĺňajú Súľovské vrchy. V blízkosti hradu sa nachádzajú menšie jaskynné útvary, dve jaskyne majú tvar chodby a jedna z nich je čiastočne prepadnutá. Najväčšia jaskyňa má po bokoch vytesané schody, v širšom okolí môžete natrafiť na ďalšie otvory v skalách. Z hradu Hričov ešte môžete vidieť 5 vrchov VKŽ a to sú Hrad Lietava, Straník , Polom, Martinské hole, a aj diaľke pri dobrej viditeľnosti Chatu pod Suchým.
Túru na Hrad Hričov začnete v obci Hričovské Podhradie (320 m.n.m.) pri turistickom smerovníku na mostíku cez Závadský potok. Od mostíka sa vyberiete južným smerom a sledujete červenú turistickú značku, po červenej značke vedie aj Náučný turistický chodník Hričovsky Hrad.
Cyklotúra na Hrad Hričov začnete v obci Hričovské Podhradie (320 m.n.m) pri turistickom smerovníku na mostíku cez Zavadským potokom. Pokračujete Po hlavnej ceste do Paština Závada 0,8 km, potom odbočíte vpravo na štrkovú cestu a pokračujete smerom hore po 2,6 km odbočíte vpravo a napojíte sa na červenú turistickú značku. Ktorá vás po 1 km dovedie až na Hričovský Hrad.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up