Tak máme za sebou 2 dni jazdenia na Salamandri (www.salamander.sk) úplne rozbití ako cigánske hračky a aj to len vďaka X hodinám, ktoré sme oba dni strávili na fakt výbornom asfaltovom pump tracku dole pri jazere.
Helligon na to aký je univerzálny veľmi príjemne prekvapil a niektoré pasáže sú krásne technické a pritom to vie byť trail na zabitie (dali sme max rýchlosť okolo 60), ale vie to prejsť aj lepší začiatočník. Niečo ako Blue Trail v na Kolibe pri Bratislave. V piatok sme 3 hodinky mordovali pump track a potom si dali 3 lanovky Helligonu za 10e, ale na tretí krát sme si viaceré sekcie trailu vyšlapali späť a potrénovali skoky a klopenky, aby sme sa s tým flowom trailu trochu zžili. Pomohlo to síce, ale dorazili sme sa ďalšími 2 hodinami dole na pumptracku.
Na druhý deň znovu na začiatok rozbíjačka pump track a poď ho znovu na trail - zas klasicky 3 jazdy 10e, ale tentokrát nám stačilo to prejsť s užitím si už známych klopiek a vlniek a horizontov. Super inak, ak si niekto pamätá to neuveriteľné videjko, kde chalan sa po skoku na horizonte len tak-tak vyhol stromom - tak tam už je natiahnutá páska, ktorú vidno pred horizontom a človek vie, ktorým smerom si ten skok môže dovoliť.
Helligon nie je pohodlné vozenie dolu kopcom. Niektoré klopenky vedia byť pekne zákerné, keď si ich človek pustí a niektoré pasáže zas môžu zaskočiť strmosťou - tých začiatočníkov, alebo tých čo si to pustia a neodhadnú lebo idú prvý krát. Za mňa super, ale na ten kopec zbytočne krátky trail, ktorý mohli tvorcovia predlžiť a nespraviť ho takým strmým, vypustiť nudné kríženia zjazdovky, kde nie sú ani klopky ani vlnka. Dupači a DHčkári si viem predstaviť, že trail dajú pod 3min s prehľadom. My smrteľníci niečo nad 3min.
3min zábavy za 3 eurá Viem, stále tá cena a dá sa to aj vytlačiť alebo vyšlapať, ale hádam sa to zmení a bude chodiť viac ľudí a aj cena pôjde za vývoz nižšie časom..
Ešte k tomu pumptracku - výborný doplnok na rozjazdenie sa, zlepšenie rovnováhy a základných zručností na bajku, veľmi doporučujem všetkým, ktorí myslia jazdenie trošku vážne a nejdú sa po Helligone len tak spustiť.
Určite sa ešte s partiou niekedy vrátime a dúfam, že to už nebude iba Helligon v Salamandri, ale pribudnú aj iné traily, lebo ten kopec a okolie má pekný potenciál.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up