Nasledujú postrehy a zaujímavosti :
1. Bicykel som kupoval hlavne kvôli hmotnosti. Rám je hliníkový, konkrétne Al6061 zliatina. Pôvodný 16“ bicykel mal aj po výmene obyčajných plášťov za ľahšie váhu cez 8800gr aj so stojanom. Na mojej digitálnej závesnej váhe bol pri novom WOOM bicykli údaj 6020gr bez stojana. Je to veľký/malý rozdiel? Neviem, ale malý syn sa prestal sťažovať že nevládze tlačiť, a ak spadne tak sa dokáže rýchlejšie zdvihnúť z pod bicykla. Dá sa ísť s váhou aj nižšie ale zároveň aj cenou vyššie.
2. Pár krát sa mu pri páde stalo, že sa mu pretočili na pôvodnom bicykli na zemi riaditká a keď chcel pokračovať na bicykli ďalej, nevedel si sám pomôcť. Tu je na prednej vidlici taká gumička uchytená o spodnú rámovú trubku, ktorá bráni práve jej pretočeniu. Neviem na koľko je užitočná, ale pri pár pádoch, ktoré sme už zažili, nebol problém a pokračovali sme hneď v ceste ďalej.
woom-14.JPG

3. Brzdové páčky sú prispôsobené deťom, zadná pravá má zelenú farbu a predná čiernu. Od výroby bola predná nastavenia trochu tvrdšie ako zadná, hoci mne sa tak nezdala, následkom čoho sme mali prvý pád hneď počas prvej jazdy. Jemné doladenie a jazda pokračovala bez problémov. Farebné odlíšenie páčiek sa veľmi osvedčilo, dole kopcom stačí povedať, že sa brzdí pravou zelenou brzdou a pomáha to.

woom-10.JPG

4. Sedlo sa nastavuje rýchloupínakom ako na predchádzajúcom bicykli, ale kolesá nemajú na koncoch osiek matice. Samotné osky sú duté a nasadzujú sa do nich matice na imbus. Nemusím tak nosiť so sebou veľký nástrčkový kľúč, ale stačí multikľúč. Drobnosť ale poteší.
5. Na druhej strane reťaz nie je celá zakrytá, plastový kryt nahradila kovová ochrana predného taniera.
6. A kľuky sú pekné frézované, odľahčené, ale sú kratšie 95mm oproti 105mm, takže má menší záber. Zase sa nekope kolenami do rúk pri šliapaní.

Po prvom oťukaní sme vyrazili na výlety. Synovi sa hneď pozdávala farba ( modrá je ozaj pekná), trochu vyššie riaditká (niektoré modely majú klasické rovné riaditká, čím sa sedí viac športovejšie ale tu sú riaditká vyššie a tak je posed pohodlnejší) a váha. Dal niektoré kopčeky a prekážky, ktoré predtým nedal. Ovládanie bŕzd je lepšie, z môjho pohľadu mu dole kopcom viac verím a keď ideme vedľa seba tak stačí povedať „brzdi teraz pravou/ľavou a slabšie/silnejšie“ a zvláda to. Zažili sme už nejaké pády, odniesol si to zatiaľ len zvonček (výmena), pár drobných škrabancov, ale malý syn nemá problém a vždy sa zdvihol a pokračoval ďalej.

Menším nedostatkom, zatiaľ jediným, je že stojanček na veľký imbus, ktorý na multikľúči nemám.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up