vukie Na Petrkline som bol dva mesiace dozadu, a mne ta znacka pripada akasi samodomo... uz predtym tam bola oranzova, tato modra je miestami chaoticka znacena...ale budiz
btw dole v solosnicke doline prebieha tazba ...napr usek modrej od s.skalka -badura boli popadane stromy
p1sta Podľa mňa je značená celkom dobre, husto. Len začiatok je zbytočne kolmo do kopca, bez chodníka.
Podľa vrcholovej knihy na Peterkline, v zázname z 31.3.2017, sa píše o dokončení vyznačenia. Časť už bola vyznačená ku koncu roka 2016 a teraz sa to dokončilo celé. Pravdepodobne sa jedná len o miestne zatiaľ nie oficiálne značenie. Celá trasa aj tak ide skoro stále v polohe bývalej neoficiálnej červenej značky, ktorú spomínaš. Ja som o tejto novej modrej čítal asi v 2013, 2014, už si nepamätám. Spomínali sa tam aj nové značky na Jeleniu horu (zelená) a pod Báborskú (žltá). Čiže toto podľa mňa nie je úplne samodomo. Uvidíme časom.

Kto pozná MK, tak napríklad taká "nová" modrá značka Brezová-Široká-Dobrá Voda. Oficiálne vyznačená turistami asi z Myjavy v 2011, ale bez rázcestníkov a smerovníkov. Onedlho už zatreté značky na niektorých úsekoch a značenej trasy už nebolo... Ale aj tak to bol dosť nevhodný a zbytočný úsek.

Podobná neoficiálna turistická značka vedie na Salášky nad NMnV, tam je to tuším trojuholníkový tvar.
A ešte mala nejaká značka vzniknúť v Lozorne, ale o tom už nič bližšie neviem.

A na opačnej strane nad Orešanmi vznikla minulý rok zelená.

Môj tip by bol prepojiť modrú značku končiacu v Šípkovom s nejakou novou trasou nad Vrbovým, Pustou Vsou. Prišlo by tak k spojeniu celých Malých Karpát po turistickom značení.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up