Caute takze aktualne prispejem so svojou skusenostou. V lete 2016 som zacal vaznejsie bajkovat, uz som dal aj ake take maratony. Najprv som dal dole zo seba cca 13kg z 88 na 75, potom prisiel na radu bajk. Rozmyslal som odlahcit starsi bajk Dema Auron 7 2013 ale po spocitani atd mi vyslo ze radsej kupim daky zanovny.

Kupil som vyhodne Kelly Stage 90 2016 ktory je lahsi o cca 2,5kg(teraz ma 11kg s pedalmi vid foto) a ten rozdiel je neskutocny. Deklarujem, ze v kopcoch je to minimalne 10s/km, zalezi od stupania, kde je cez 10% tam aj 20s/km, pri miernych stupaniach urcite vsak aspon 10s/km. Na druhej strane po rovine je to cca rovnako - minimalny plus pre novy bajk a dole kopcom stracam tak 5s/km, co je logicke, tazsi bajk ide dole rychlejsie ale zatial to moze byt aj tym ze s novym bajkom nemam skusenosti tak to nehrotim. Casom chcem o tom napisat aj daky mini-eleborat lebo ma to fakt vzdy zaujimalo a ludia co budu chciet info mozu usetrit cas.

Mam odskusane viacere useky ktore si stopujem cize viem to aj dolozit a siel som to viackrat, cize vietor a oblecenie na vysledok nema az taky vplyv(pre zaujimavost v kratkom obleceni oproti dlhemu pri 18st C je cas rychlejsi o daku sek/km. Ked som dal dole silt z prilby to mi tiez spravilo daku sekundu na km. Dufam ze to niekomu kto v tom tapa pomoze.

Ak chcete jazdit len pre zabavu nerieste gramy, ak sa chcete umiestnovat a uz ste schudli a kolisete niekde okolo TOP10 je na case odlahcit bajk. Najprv kolesa, hlavne po obvode (rafky+plaste+duse, orech je menej dolezity, podstatna je najme obvodova hmotnost kolies). Potom zvysok.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up