Dnes som bol po dvoch rokoch "opáčiť" bike park Malinô Brdo, že či sa tam niečo zmenilo. Veru zmenilo... K horšiemu!!! Človek by povedal, že atrakcia s takou popularitou a reklamou sa bude usilovať o čo najlepší kredit, ale opak je pravdou. Trail Blizzard deklarovaný ako "pre široké spektrum jazdcov" je v hroznom stave...Namotávky, že tam môže ísť jazdiť aj menej skúsený jazdec na HT alebo dokonca celá rodina je volovina. Rozbitý, samá diera, drevené mostíky s prelámanými doskami, voľné šutre...no hrôza. Počas občerstvenia v hornej časti trailu neďaleko bufetu pod hornou stanicou kabínkovej lanovku si to dvaja češi na HT ustlali v riadnej diere, pri nejakom kanále...Ani Modrý zamat nie je to čo predtým. Je v o niečo lepšom stave, ale fajn flow kazia tiež rozbité úseky a rolety v klopkách. Ano, dá sa to prejsť na DH/EN mašinách, ale na AM/TRAIL strojoch je to strašný boj a je to na hrane poškodenia/zničenia biku.
Skúsil som aj nový trail Malina. Je to novota, super rýchle lúčne pasáže, ale zabije ich úsek v lese, kde je trasovanie po kk...tských koreňoch tak nešťastné, že aj počas suchých dní je problém sa tam udržať. A to som mal dosť podhustené Hans Dampfy! Neviem si predstaviť tam jazdiť za mokra. To je taký problém tých pár desiatok metrov trochu prekopať a upraviť? Chváliť sa 11-timi traťami je v tomto prípade scestné, pokiaľ sa neinvestuje aj do údržby!!!
Suma sumárum....užil som si dnešný deň na Malinom Brde? Ale áno...
Paradoxne na neoficiálnych trailoch , na modrej TZ, ktorá kopíruje asfaltku z Brda na Hrabovo a na krásnom traile, na ktorý som sa chystal od kedy mám full bike, z Vlkolínskych lúk popod Sidorovo až na kalváriu nad Ružomberkom.
Prosím skillerov aby môj príspevok neodsudzovali, niečo najazdené mám, od bikeparku čakám trate kde sa vybláznim na trailoch s parádnym flow, kľudne bez dropov, ale s parádnymi klopkami bez roliet, nejaké drobné skoky a lavice s čitateľným nájazdom a pod. Toto na Malino Brde naozaj nie je, a čo je horšie, je vidieť, že to ani nikoho z kompetentných nezaujíma!!! Porovnávať to trebárs s Rychlebkami to ani nemá význam...Ale veď biznis ide...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up