Existujúce cyklotrasy v Košickom kraji vedú zväčša po asfaltových cestách s automobilovou premávkou a vo všeobecnosti sú len slabým odvarom možností kraja.

Karol...
1. Neviem, odkiaľ máš, že "zväčša" vedú po asfaltových cestách s premávkou? Viac ako polovica vedie mimo asfaltových ciest a absolútne mimo zóny dopravy.

Michal, na mape cyklotrás Košického kraja som čiernou farbou vyznačil asfaltové úseky s bežnou automobilovou premávkou (viď príloha). Na prvý pohľad je zrejmé, že je ich dosť – myslím, že zväčša
Druhá vec je existencia viacerých bielych miest na mape. A pritom ide o cykloturisticky veľmi atraktívne oblasti. Do očí bijú okrem nížin najmä „biele“ Volovské vrchy a Slovenský kras.
(Podklady som čerpal z uvedenej publikácie - vydanej v roku 2013 s podporou eurofondov, ale veľmi nepraktickej: https://cyklo.hiking.sk/hk/fo/48359/kosicky_kraj_ma_vsetky_cyklotrasy_pokope_v_publikacii.html )
(Poznámka: Viem a kvitujem, že v posledných rokoch sa situácia mení k lepšiemu a robia sa zmysluplné cyklotrasy. Avšak hrdiť sa tým, že v Košickom kraji máme 1307 km cyklotrás ako uvádza publikácia a pritom ide do značnej miery o bežné autocesty je na plač i smiech zároveň...)

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up