Asfalt bude na začiatku, lebo z Margecian sa potrebujeme dostať na začiatok Gelnice, to je cca 5 km po hlavnej ceste. Následné stúpanie na vrchol Kojšovky je tiež po asfaltke, ale mizernej kvality, takže to až na pár úsekov pripomína skôr šotolinu. Dolina, ktorou pôjdeme je ale pekná a na rozohriatie a roztočenie nôh je to ideálne.asi je myslená perlovka.tam je asfalt v pohode
foto:080623_002 perlovka.jpg090501_021 perlovka.jpgpred rokom tam bola veľká voda (vzala aj mostík a potok sa ocitol na druhej strane ako bol pôvodne - niekde vzadu v tomto vlákne je aj fotka) ale už to dávno opravili a potok vykladajú kameňmi aby sa to nezopakovalo.
Z Jahodnej pod Vysoký vrch vedie technickejší chodníček-cesta, striedajú sa krátke výživné výšľapy a zjazdíky, na záver je kvalitná stojka do sedla.ak je myslené to záverečné esíčko tak hej to stojí za to heh
Okolo priehrady pôjdeme cca 2,5 km po starej asfaltke proti prúdu,to je normálna 'hradská' pre autá.
potom odbočíme doprava a čaká nás stúpanie na Bujanov, to je opäť asi 2,5 km ťažkej práce
Z Bujanova už len pozvoľný zjazdík do Margecian cez starý železničný tunel.bujanov je trochu ďalej a o dosť vyššie.ani neviem či sa dá až na bujanov vyšlapať v sedle.ešte som to neskúšal.ten kopček čo pôjdete vyšlapete pohodovým tempom od vody z hradskej za cca 16-18 minút.do 20 určite.opačným smerom od marice je to blbší kopček.hnusne dlhý.
bujanov je skôr nad chatou marica okolo ktorej pôjdete.na marici si polievku nedávajte.neodporúča to viacero ľudí.radšej nejaké minútky.

škoda že budem cez víkend v robote

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up