Ja som ako dieťa po Slavom spomínanej trojkolke začínal na bicykli Jipi (na obrázku). Mali sme s bratom dva, jazdili sme na nich väčšinou na chalupe v Turanoch, keď sme boli trošku väčší už, tak sa na nich dalo perfektne jazdiť po zadnom a skákať z chodníkov (to boli asi začiatky ).

01.jpg

Potom sme časom od rodičov dostali poľskú napodobeninu BMX, ten moc nevydržal, asi po roku sme ho zlomili za hlavou. Našťastie bol oceľový, tak zváračka to vždy na chvíľu poriešila. Neskôr keď bratranec dostal jeden z prvých MTB, tak sme po ňom zdedili klasický BMX. Oba prinášali kopec radosti, jazdenie po schodoch, menšie skoky atď. Ale aj klasické problémy s vybitými klinmi kľúk, vydraté závity pedálov atď, ale nič, čo by zváračka neporiešila .

02.jpg

Neskôr, asi v 6 triede som od otca za vysvedčenie dostal cesťák (favorit/eska rám ohodený Shimanom Exage). Začali prvé dlhšie výjazdy s kamošmi, občas využívaný aj ako cyklokroska s terennými galuskami. Jazdil som ho aj počas strednej školy s rovnako postihnutým spolužiakom. Terén vtedy pre mňa nadlho upadol do zabudnutia aj keď brat jeden z tých pevných MTB mal. Favorit mám rozobratý v garáži doteraz a čaká na znovu oživenie. Asi sa vráti ocovi aspoň na výjazdy na pivo .

Potom prišla výška, chľastačky a chytilo ma jazdenie na motorkách. S tým som vydržal asi 7 rokov a boli to pekné roky. Časom som zistil, že ak chcem aspoň trochu stíhať s chalanmi tak bude treba popracovať na kondičke. Poradil som sa s kiri-m a kúpil prvé HT. Medzitým sa rozpadla motopartia (práca v zahraničí, deti, zdravotné problémy), na motorke som jazdil do 10 mth ročne a zistil, že na MTB ma baví čím ďalej ťažší terén. Takže HT aj motorka šli preč, za peniaze som kúpil Giant Reign. To už bolo úplne iné jazdenie, začali dlhšie výjazdy po horách, jazdenie ťažších terénov a začalo sa mi to páčiť ešte viac. Časom prišla dobrá ponuka na Yeti rám z USA, karbón som vždy chcel skúsiť, peniaze vtedy neboli problém tak som kúpil a odslúžill si už štvrtú sezónu a stále prináša kopec radosti.

Pred rokom a pol mi kamoš ponúkol svoj starší cesťák, chvíľu som uvažoval či ma to bude ešte baviť, požičal si ho na pár dní a už ho ani nevracal, len mu rovno zaniesol prachy. Znovu ma chytila aj cesta, skúsil som si nejaké 100+ km výlety a zistil, že to bude super doplnok k MTB.

Zatiaľ ma baví taká všehochuť jazdenia a dúfam, že aj naďalej bude. Strihnem si endurko, bike park, pár krát do roka nejaký maratón, dlhšie hrebeňové výlety aj cestu.

comment Komentáre ku fotografii

thumb_up0thumb_down reply

Takýto istý som dostal pod stromček ! Na cenovke bolo presne 1 000 Kčs . Niekedy okolo roku 1984-85 . To boli najkrajšie Vianoce . Namontoval som aj tachometer alebo krokomer ! Mechanické počítadlo . Vydržalo cca 1600 km.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up