Už dlhšiu dobu mi vŕta v hlave nejaké auto, ktoré by jednoduchou úpravou umožňovalo prespanie na 1 - 2 noci.
Zavrhol som obytné auto, i keď fotky a tohtoročné plány andyapo s jeho Peugeot Boxera sa mi veľmi páčia.
Nemal by som to však kde parkovať (teda niekde v plotom ohradenom priestore) a keď tak pozerám tak väčšinu roka tieto obytné autá stoja zaparkované. Nakoľko potrebujem aj bežné osobné auto aspoň s 2 sedadlami a nenajazdím ročne veľa (na aktuálnej SX4 som najazdil od augusta 2014 30000 km), uvedené auto by som plánoval bežne používať na nevyhnutnú dopravu v meste (aj preto minivan...), súčasná SX4 4x4 by asi išla preč.

Takže moja voľba by bol nejaký mini van (Kangoo, Caddy, Dobló, Berlingo, Dokker). Asi by sa mi viac páčili posuvné bočné dvere, tak Lodgy i keď veľkolepejšie na priestor ako predošlé som z tohto dôvodu zatiaľ vyradil zo zoznamu.
Prestavbu by som riešil nejakým konverzným kitom ako napr. toto (samozrejme nie komerčným za 2200€ ) alebo systémom viacerých drevených boxov.

ququq.jpg
QUQUQ-Campingbox-4.jpg
Minivany ale majú buď deliacu stenu/mriežku alebo 2+3 sedadlá.
Na internete je plno videí konverzií minivanov, ktoré majú iba 2 sedadlá bez deliacej steny/mriežky. Ako je to v SR s odstránením deliacej steny? Nepredpokladám, že je to legálne (viem že napr. pri odstránení mriežky z osobných vozidiel kategórie N1 to asi nie je easy a lacné...). Takáto úprava by pri najbližšej dopravnej kontrole alebo STK neprešla (uvedomujem si aj funkciu steny/mriežky a možnosť lietajúcich predmetov zozadu, ale napríklad ani obytné autá nemajú deliace steny...). Prípadne je možné pri prevádzke vozidla demontovať sedadlá v 2 rade, ak je v TP zapísaných 5 miest? To asi tiež nebude kóšer... U nás v robote máme Kangoo, ktoré má zadné sedadlá delené 2+1, ale napevno priskrutkované, iba opierky sa dajú sklopiť. Sú modely s vyberateľným 2 radom sedadiel?

Je tu niekto, kto vie odpovedať na otázky deliacej steny/sedadiel?
Prípadne niekto kto má takýto campervan, alebo má reálne skúsenosti z výroby konverznej stavby / prestavby minivanu?

Či celé je to scestná myšlienka a takéto mini neposkytne dostatok miesta a iba veľmi obmedzené pohodlie (2 miestny stan + príslušenstvo už mám a nemusím kvôli tomu meniť auto ) ?

Vďaka za každý názor.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up