Takze tu je moja skusenost po priblizne jednom mesiaci nosenia.

Povodne som chcel pockat na Amazfit Stratos (Pece 2 ) no povedal som si ze na to moje jazdenie by mohli Bip stacit.
Ked som ich rozbaloval, prijemne ma prekvapilo ake su male, kompaktne. Do teraz som ako hodinky pouzival G-shoky a bal som sa toho ze budu mat podobny rozmer, no nastastie sa to nestalo.

Uz davnejsie som cital ze BIP maju dakedy problem sparovat sa s telefonom ak telefon nema nastavenu anglicku lokalizaciu. Ja ju mam nastavenu takto uz dlhsie a spraovanie prebehlo okamzite. ( Pozn. vsimol som si ze pri telefonoch ktore maju android 4.4 je po aktualizacie aplikacie mifit pol roka dozadu viac ako tragicke : naramky (mi band 1,2) maju problem sparovat sa s telefon a je potrebny restart telefonu aby sa im podarilo sparovat ). Update uz chvilku trval ale nebolo to nic hrozne co by sa nedalo vydrzat. Po priblizne pol hodine updatovania boli hodinky pripravene na pouzivanie.

Tak ako som cital najvacise plus je pre mna displej a s nim spojena aj vydrz. Ten je citatelny za kazdeho pocasie a podsvietenie 1 lvl zapinam len v noci. Pri mojom pouzivat to je BT zapnuty cely den mi ubudli len 3 percenta. Na zaciatku bol problem s tym ze notifikacie neobsahovali diakritiku a namiesto toho sa tam objavila len kocka. Tento problem vyriesilo stiahnutie aplikacie Amazfit Tools (ten isty tvorca aplikacie mi band tools). VIac menej mam vsetko nastavene prave v tejto applikacii, primarna aplikacie je vsak potrebna na fungovanie. Kedze tvorca tejto aplikacie je moja rodina, adresoval som mu otazku ci nemoze do apky zakomponovat aj funkciu na uploadovanie dat na Stravu atd. Odpoved bola nasledovna :

bip.png

Preco to funguje v apke notifiy for amazfit netusim.

BIP a bicykel : myslim ze to zaujima asi vacsinu ludi :
Bip som kupoval hlavne pre to, nechcel som pocitact na riaditka a hrudny pas ani garminky (ano odradzala ma cena). Tak som siahol prave po nich. Boli kupovane na slovensku takze to zaokruhlim na 100e. Moje ocakavania splnili asi az na 2 veci. Po prave neskusal som to porovnavat s telefonom alebo niecim ake presne su, pouzivam ich len ako pribliznu statistiku o tom kolko som toho presiel kolko som toho nastupal a aspon priblizne aky som mal pulz.

GPS signal bol chyteny do 20 sekund, a hned sa mi zacali ukazovat hodnoty ktore dosahujem. Pre presnejsie udaje som musel hodinky zapnut na pevno aby sa zabranilo pohybu a aby mohli co najpresnejsie merat pulz. Na udajoch som nevidel ziadnu vadu, prisli mi dostacujuce pre amaterskeho hoby cyklistu. Pre kazdeho by som ich urcite odporucil.

K tym minusom.
Autopauza: zial na poslednom dlhom vyjazde som ju nechtiac vypol ale ked som ju testoval na prechadzke tak sa spravala podivne. Prislo mi to ako keby po cca 15tich sekundach na tom istom mi hodinky v kuse vybrovali a pytali sa ci chcem ukoncit jazdu alebo budem pokracovat. Na moj vkus to bolo az neprijemne.

Upload na stravu: je skoda ze primarna apka mifit nepodporuje upload na stravu a ine aplikacie, kedze samotna aplikacia ponuka dostatocne mnozstvo udajov ( pri bajkovani pouzivam iba hodinky ) Pri poslednej jazde sa mi stalo to ze ked som dal uploadovat jazdu cez aplikaciu notifiy for amazfit tak moj report neobsahoval GPS body, tym padom som mal len udaje o dlzke prevyseni a case trvania, no to najdolezitejsie podrobne informacie o rychlosti stupani a tepovej frekvencii tam neboli. Este by som doplnil ze pocas 6 hodinoveho nepretrziteho merania ( autopauza bola vypnuta) mi baterka klesla o 30%

Kludne si mozete pozriet moju stravu myslim ze posledne 4 jazdy su mapovane prave cez bip s tym ze ta posledna sa podarila vyexportovat prave bez GPS bodov.

Zhrnute podciarknute hodinky ktore stali 100 eur splnili moje pocakvania v kazdom smere: kupoval som ich hlavne na meranie jazdy na bajku, hodinky nosim pravidelne takze pri bicyklovani mi vobec nezavadzaju, takto mozem mat mobil spokojne hodeny vo vaku a nemusim riesit.

V pripade dajakej konkretnej otazky rad zodpoviem.

Odkaz na stravu :

https://www.strava.com/athletes/15548489

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up