kolieska1 - podľa toho, čo píšeš, potrebuješ mapy pre OziExplorer, ktorý máš v PC nainštalovaný. Súčasne by si ich chcel používať v smartfóne Samsung Omnia s operačným systémom Windows Mobile 6. Takže do mobilu potom jednoznačne treba nainštalovať program OziExplorerCE 2. Všetko k OziExploreru nájdeš na http://symbianmania.sk/forum/ v sekcii GPS pre Windows Mobile.

(Tu by som teraz poopravil nejaké informácie, ktoré sa objavili vyššie: GarminMobileXT nie je vhodný ako turistická navigácia a program SmartComGPS pre WM neexistuje. OziExplorerCE je pritom oveľa vyššia liga.)

Ak sa ti páčia mapy na http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/, môžeš si ich jednoducho vyrobiť pomocou programu TrekBuddy Atlas Creator (TAC). Kde ho stiahnuť a návod ako na to nájdeš tu: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=3486

Pomocou TAC som začal pre teba vyrábať mapu - pozri obr. 1 v prílohe. Program si sám sťahuje vyznačenú oblasť vo zvolenej úrovni zoomu. Výsledkom je mapa pre OziExplorer pozostávajúca z obrázku mapy PNG a kalibračného súboru MAP. Toto sa už dá otvoriť a používať v OziExploreri. Ale ty si chcel, aby tam boli vložené aj tracky lesných ciest. Tie sa dajú stiahnuť vo formáte PLT tu: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2559.0.html

Na vloženie lesných ciest použijeme development verziu OziExplorer 3.96.3b. Načítame mapu a tracky lesných ciest, upravíme ich farbu, hrúbku a typ čiary. Uložíme mapu ako obrázok. Vytvorí sa nám aj kalibračný MAP súbor. Pozri obr. 2 v prílohe.

Aby sme vedeli mapu použiť aj pod WM6 v programe OziExplorerCE, skonvertujeme ju do formátu OZFX3 programom Image To Ozf (img2ozf): http://www.oziexplorer3.com/img2ozf/img2ozf.html Pozri obr. 3 v prílohe.

Výsledok si môžeš stiahnuť tu: http://www.4shared.com/file/132339479/572663d2/Strazovske_vrchy-14.html

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up