Cim viac zaberas, tym viac tlaci - to sice plati, ale len vtedy, ked sa uz obe casti ratchetu vzajomne dotykaju. Vzajomny dotyk zabezpecuje pruzina, ktora ma identicku ulohu ako pri DT a pri volnobehu sa teda ratchety dotykaju.
Ak by to bolo bez pruziny (alebo by bola velmi kratka) a ratchety by vobec neboli v kontakte, tak by si mal volnobezku na obe strany - lebo by nemalo co tlacit zltu naspat do zelenej, ked by sa pri volnobehu oddelili. Pozri obrazok.
Viz. obrazok. To je to, co to zabezpecuje. Helicoid posuva po virtualnom zavite jednu cast ratchet ringu, takze nepotrebujes nic pritlacat, a nebude sa to dotykat /ale na tie obrazky moc dobre vidiet nie je, to by som musel mat v ruke, aby som si bol isty, ako to funguje/. Ovsem zrejme zistili, ze to tak moc dobre fungovat nebude (Chris King tam ma silne pruziny) - zaber bude oneskoreny, tak pridali pruzinku.

Lubik : vsak o technike sa diskutovalo (a niekedy az do mrtva) uz pred viac ako 15 rokmi. Na extremebike.sk, aj na bike-fore.cz, co si pamatam. Akurat toto je uz zla tema .. zase zli,zli moderatori nerobia svoju robotu

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up