Ja som skúšal aj bravčové no nikdy viac, nechuti mi to. Hovädzie je proste lepšie. Už nedávam ani tak moc sojovky a worchestru,chcem tam cítiť to mäso. Na pol litra prevarenej vody dám 0,4dcl sojovky a worchestru, soľ, cesnek, korenie 4 farieb. Ja si ho suším úplne do sucha. Tak mi to viac chutí.

Je to o chuti každého súdruha. Ja som včera dosušil plátky z bravčového stehna, naložené boli v rovnakej marináde ako som popísal hore a chuť výborná podobná kvalitnej šunke. Obsahom bielkovin to samozrejme na hovädzinu nemá, ale na výjazdy bude fajn.

Odporúčam veľmi opatrne so soľou, hovädzie sa mi minule zdalo málo slané tak som marinádu prisolil a trochu som to prehnal. Po usušení a ochutnávke šli plátky stehna na pol hodinu namočiť do studenej vody a zase do sušičky

Inak koľko nechávaš napr. karé(v celku) sušiť? Ja som robil jeden kus podľa toho poľského receptu, už visí asi 10 dní pri 18st. a zdá sa mi veľmi tvrdé. Treba už zvesiť?

Sranda že ja údeniny a mäso celkovo nemusím, ale toto ma baví robiť

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up