Zdravim.
Planujeme na leto vylety s nasimi detmi na bajkoch (deti v sedackach - zadnej) a hladame pre tento ucel vhodne bajky v nizsej cenovej relacii (max 400Eur za bajk). Z toho co som vycital na tomto fore som zatial rozmyslal takto:
vylety s detmi = pekne pocasie, prevazne asfalt, sem tam nejak lesna cesticka ci luka (vyslapany chodnik), rozvazna, pokojna jazda, mierne zakruty, plynuly prejazd atd. Tak max 60km za den, parkrat do tyzdna, resp vikendy.
Z toho mi vyplynulo, ze by sme sa obzerali po crossovych/trekovych bajkoch, s V-brzdami a kvoli hmotnosti, cene aj jednoduchosti asi aj pevne vidlice (v nasich moznostiach tie odpruzene vraj za vela nestoja, necham si poradit).
Skor ako kúl ficury (kotuce, pruzenie) by som uprednostnil kvalitnejsie V-brake, kvalitnejsie packy brzd (ziadne plasty) a tiez pedale (urcite nie plastove).
Poradite mi, do akeho bajku ist? Alebo co na bajku hned pri kupe vymenit, resp skor za ake komponenty?

Kupovat budeme 2ks bajkov, pre mna 186cm/96kg asi 21palcovy ram, pre zenu 173cm/70kg asi 17-18 pansku geometriu (18ku skusala, ale citila sa neisto, vysoko), kazdy za 300-400Eur max. Zena preferuje pansku/unisex geometriu, ale bude ochotna vyskusat aj damsky, len aby jej sedel. Tiez je nutne brat do uvahy hmotnost: mam 96kg, dieta 15, plus sedacka 4kg, samotny bajk napr 15kg a sme na celkovej hmotnosti 130kg+daka vybava. Aby to pohonne ustrojenstvo nevzdalo po prvom vylete.

Dalej je tu este jedna vec: mam starsi bajk Merida Kalahari tusim 570 (secondhand), tusim 20" ram, 26" kolesa. Problem je, ze sa mi na nom sedi zle, som akosi nakloneny dopredu, ruky mi strasne trpia, riaditka su velmi uzke a asi nizko, plus sedacka vysoko kvoli noham, akoby mi bol bajk kratky. Stale prehmatavam na rohy, aby som ulavil rukam. Neviem, ci je upravou riaditok a predstavca mozna uprava polohy na nieco pohodlnejsie, k tomu uzsie plaste (zmena velkosti kolies asi velmi nie). Ide mi o to, ze ostatok bajku sa mi javi ako kvalitny a funkcny (predsalen ako novy to nebol uplny lowend). Neviem sa rozhodnut, ci radsej kupit novy pre zenu a ja si upravim stary (ak to ma zmysel), alebo stary predat a kupit radsej dva nove. Na novych sa obavam nizsej kvality lebo nizsia cena.

Ak by sa tu nasiel niekto zo ZA, ze by sme sa pozreli na tu Meridu, bol by som rad. Staci sa ozvat, doveziem, ukazem, pozvem na pivo, odveziem domov, nie je problem

Inak, pozeral som bajky Dema, CTM, Kellys, Kenzel, Riverside (decathlon, ale tu fakt neviem)

Dakujem za kazdu radu.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up