visibility 1435
comment 0
thumb_up0thumb_down

Je/bude zaujimave sledovat, ako sa bude vyvijat pocet nakazenych pri roznych strategiach: Cina, UK, Taliansko, Slovensko...

Cina mala kulminaciu zhruba po mesiaci od ostreho nabehu. Vyzera, ze po mesiaci kulminuje aj Juzna Korea. Taliansko by malo pri tomto scenari byt na vrchole na prelome marca a aprila a Spanielsko v prvej polovici aprila. Cina sa len "ucila" co s novym virusom, Taliani a Spanieli zasa zaspali s opatreniami, cize v hrubych rysoch by som predpokladal rovnaky priebeh ako Cina.

Slovensko by malo mat nabeh mensi, ale kulminovat o mesiac neskor, cize mozno maj/jun.

UK ide vlastnou cestou. Urcite najkontroverznejsia strategia. Najskor vyzeralo, ze na to kaslu, aj ked teraz trochu pritvrdzuju. Ich cielom je zrejme "preockovat" koronavirusom co najviac populacie z dovodu ziskania kolektivnej imunity a eliminovanie nasledneh "bounce-backu". Studia ukazuje, ze predpokladaju navrat koronavirusu na jesen a preto si to chcu odbyt uz teraz (cierna ciara). Predpokladaju, ze ak daju karantenu, tak po jej uvolneni sa virus znova rozbehne. Pri SARS 2003 sa toto neukazalo.

SARS 2003 v podstate casovo presne sedi na outbreak pre Europu. Zo zaciatku data nie su, ale podla priebehu grafu to vyzera na start nakazy zaciatkom marca s vrcholom o 2 mesiace neskor. Myslim, ze pre Europu ako celok by toto mohlo zhruba sediet.

Tolko prognoza a historia. Ako to bude realne, na to si pockame.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up