zihadlo 5 Myslím si, že to nie je dogma, ale môže sa stať, že ty máš zlú skúsenosť. A pritom sa mohlo u teba zísť iba viacero faktorov. Osobne síce nie som na výdrž reťaze dobrá testerka, lebo "tlačím" pomerne malý výkon. Ale so skúseností môžem povedať, že keď som jazdila reťaz triedy SLX či už 10 alebo 11speed tak výdrž bola na MTB tak do 800km a šublera už ukazovala 133mm. Nedávno mi mi z nejakého bajku zostala nová HG701, t.j. Ultegra/XT. Jazdila som ju na graveli väčšinou po ceste. Po cca 2.500km mala 133,1mm. Naproti tomu XTR 11speed mi vydržala na bajku vždy celú sezónu (cca 3,5 - 4.000km v teréne). Z jedenástok mi však absolútne najviac vydržala KMC X-11 SL v úprave DLC. Po cca 6.000km na cesťáku som ju potom nahodila na gravel (namiesto tej HG701). Najazdila som na nej ďalších viac ako 4.000km na 40mm plášťoch. Šublera stále ukazuje "iba" nejakých 132,7mm na desiatich článkoch.
Veľa závisí aj od starostlivosti o reťaz. Stratla som sa s faktom, že "chirurgicky" čistá reťaz paradoxne skracuje životnosť reťaze aj o polovicu.
Súhlasím však s tvrdením, že nové 12speed reťaze vydržia neskutočne veľa. Moja prvá Sram Eagle X01 čierna nevykazovala natiahnutie na výmenu ani po cca 5.000km. Teraz jazdím XTR a výdrž zatiaľ vypadá byť u mňa porovnateľná so Sram Eagle. Včera som si písala s kamarátom, ktorý jazdí s XTR kazetou reťaz KMC X-12 v úprave DLC. Je to pretekár, ktorý dokáže 500W VO2 max intervaly. XTR 12speed mu vraj vydrží 1.200km. Sram Eagle mu vraj vydrží 4 - 5tis km.
Reťaze KMC v úprave DLC síce vydržia, ale sú oproti Sram alebo Shimano reťaziam niekoľko násobne drahšie. Ale zase sa dajú kúpiť v pekných farbičkách

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up