Zdravím páni,

potreboval by som poradiť ohľadom mojej vidlice. Ide o SR Suntour XCM HLO a všimol som si, že vidlica puká a nepruží moc dobre. To pukanie vnímam len keď sa na biku nakláňam zo strany na stranu pri šľapaní, prípadne keď zosadnem a tlačím na bočnú stranu predného kolesa. Robí to aj pri zamknutej a odomknutej vidlici. Skúmal som, čo to môže byť a keď dám prst na spoj vonkajších nôh s vnútornými (kde je gufero), tak cítim mierny pohyb - vôľu vnútri a počuteľné pukanie. Čo to môže spôsobovať? Všetko bolo dobre dotiahnuté. Je to niekde vnútri, môžu to byť púzdra? Pre istotu ich objednávam, ale chcel by som vedieť aj váš názor.

Vidlica tiež nepruží dobre. Ide tuho - akoby odskakovala aj nadol aj nahor. Keď opatrne sadnem tak akoby sa vôbec nezasunula a naraz ju sekne. Nahor ide tiež takými skokovými pohybmi. Toto prikladám k mazaniu, pretože práve som ju celú rozobral a vnútorné nohy boli úplne suché. Týmto by som sa chcel opýtať, čo na vidlici mazať a akou vazelínou - váš tip. Od výroby tam bolo niečo v minimálnom množstve, ale mimoriadne účinné, vidlica fungovala perfektne. Potom som ju premazal - používal som túto, ale všetko to stieklo dolu a horná časť vidlice je suchá : https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/mazivo-a-oleje/vazeliny-pasty/force-silikonova-vazelina-30-ml.html , takže na ďalšiu aplikáciu to určite nepoužijem.

Ktoré časti vidlice sa mazajú? Prikladám presný obrázok tej mojej, vedeli by ste mi, prosím, povedať z obrázka, čo je dôležité mazať, ako a čím?

Ďakujem vopred.

comment Komentáre ku fotografii

thumb_up0thumb_down reply

Na yotube mas x videi, kde mas presne navody na servis tejto vidlice. Rozobrat, ocistit isopropylom, poskodene komponenty nahradit. Co sa tyka mazania, ma tam ist vazelina na vidlice. Ja som kupoval teraz Slick Kick. V shope najdes aj napr. Sram butter a ine , ktore su na to urcene.
K tej vole sa neviem vyjadrit.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up