Konstrukcne problemy chapem, s tym mas pravdu.
Ak je niekto velmi nizkej postavy a jazdi serpentiny, je lepsie mat 27,5"

26% stupanie. Tak isto na maraton to je 17km po asfaltke a naspat tak isto. Bol som myslim jediny co som prisiel uplne sam bez niekoho co by mi postrazil veci na maraton z takejto vzdialenosti, cast cesty lesom. Hodinu som slapal a hned po tom sa postavit na start? A ak by prsalo, kde sa osusim a prezleciem do sucheho? Ostatni v aute.

https://www.youtube.com/watch?v=MOdvMt5fT4Y&t=359 27,5" su na tomto traily lepsie

https://www.youtube.com/watch?v=FyqIzgxkuXE 29" vs 27,5"

Slabsi jazdec nebude tak moc riesit dlzku zadnej stavby, ked si aj tak nedovoli technickejsi teren. Skor hlavovy uhol bude riesit.
Ja ked som na 2 prevodniku zvacsil rozsah, bolo to citit, uz mi v kopcoch tolko nebusilo srdce. Niektore useky maju aj 26% stupanie. Nepotrebujem zosadat ani dostat infarkt. Jazdievam s e-bikermi.


Co si vsimam napriklad Gleva, tak ma na tie dlhe 80km trasy, tenke 29" kolesa 2,25", HT riadidla 710mm. Urcite jeho HT nema 15kg, ale skor 10kg, ked je to karbon. a pri 34/10 je to raketa, nema tam ziadne stupania na rozne kalvarie a 40% stupania na rozhladne, kde ma ebikeri vystrihaju ze je to vhodne len pre ebik, inak budem tlacit.
Iste trenovani dupaci spravia aj to, ale nie kazdy ma schopnost na ten 1 prevodnik.

Lenze ja chcem aby sa vyrabal aj univerzal na technicky zjazd aj dlhe asfaltove cesty. Vyrabal sa. v rokoch 2015 az 2018. Potom to prestalo.

Tu co davam fotku, mi chybal este 2 zuby na velkom prevodniku 36/11. 27,5" 2,4" mountainking full, 780mm riadidla. a do prudkych kopcov zas este 2 vzadu. 38/24 a 11/42 je minimum.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up