Na začiatku si to vystihol - ebajk je hlavne o kopcoch... Ak si niekto kúpi ebajk, aby ho čipol a lietal s ním po rovinách 50km/h, tak možno OK, ale je trochu mimo... Také "partie" ja osobne fakt nemusím... Ebajk vo svojej podstate je o tom, aby Ti umožnil dostať sa tam, kde by si sa s klasikou buď nedostal, alebo v podstatne inom fyzickom rozpoložení... O radosti z jazdy, zábavy pri objavovaní nového, nepoznaného... Nie o speedtrapoch na bratislavských hrádzach... Ale ako sa hovorí o niektorých pacientoch (nemyslím teraz konkrétne Teba) - proti gustu... A ak chceš jazdiť s menovanými - tak čipni aj Ty a máš po probléme...
A ja to vidím presne naopak. E-bajk je dopravný prostriedok. A aby mal pre mňa zmysel, musí ísť viac ako 30 km/h. Ráno do práce fičím na STD, z práce a cez víkendy jedine +ECO. Na voľný čas by som si to nekúpil. Požičiať na víkend a užiť si ten výkon si viem predstaviť, ale ináč nie.
Gafy výkonov vyzerajú nejako takto. Motory nemajú radi vysokú ani nízku kadenciu. Zvlášť Yamaha. Nad 80 rpm už začína kvičať, dovtedy si pradie. Aj výrobca v návode odporúča rozsah 50 - 80 rpm. Plus má Zero Cadence takže zaberá od nuly. Mal som za to, že to majú všetky motory a pri nízkej kadencii nevypínajú.
Ten graf je od Specialized. Preto vyzerajú najlepšie
Motortorqdue.jpg

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up