Pls ako sa dá v Garmine nastaviť najrýchlejšia trasa domov alebo k nejakému bodu? Dnes som sa po 63 km kvôli počasiu rozhodol vrátiť domov. Zvolil som "Back to start / Most direct route" a našlo mi trasu dlhú 78 km. O 15 km viac, ako som prešiel. Vypol som pre istotu položky vyhýbať sa "Major highways", "Pupularity routing" a kalkuláciu trasy mám nastavenú na najkratšiu vzdialenosť. Skúsil som aj najkratší čas. Nič nepomohlo. Skúsil som navigovať do "Home point" aj k bodu zvolenému na mape. Vždy ponúkalo obchádzky, nikdy nie najkratšiu trasu.
Pomocou telefónu som sa dostal na hlavnú cestu a išiel podľa dopravného značenia. Navigácia stále prepočítavala trasu a ponúkala nezmysly. Ak bolo po ceste parkovisko,prepočítalo trasu a posielalo ma cez parkovisko. Keď som bol na hlavnej ceste vedúcej domov, skúsil som znovu zadať vyhľadať trasu. A aj keď som bol fyzicky na najkratšej priamej ceste domov, navigácia ma posielala do prdele. A trasu zobrazovalo tou výraznou hrubou fialovou čiarou, ktorá sa niekedy objavuje, keď navigácia zblbne a začne ukazovať blbosti. Neviem čo tá čiara znamená, ale bežné navigačné čiary sú tenké a nevýrazné. Táto je pekne viditeľná, ale zobrazuje nezmysly
Doma som skúsil aj navigáciu po úplne inej trase. Google a Komoot našli trasu dlhú do 80 km, Garmin Edge 1030 Plus našiel najkratšiu trasu 95 km. Ja neviem čo robím zle.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up