Je možné, že to je aj mapou. Tu ale používa Garmin chybný algoritmus. Pekne to vidieť na zázname trasy, čo sa dialo.
V Driffielde som sa rozhodol pre návrat lebo lialo. Navigácia ma mala logicky poslať po ružovej A 614, ale tej sa vyhýba, lebo je to najvyššia kategória. Druhá najkratšia cesta bola po A164, ktorej sa ale tiež vyhla a poslala ma späť kadiaľ som prišiel, cez Skerne. Lenže v Hutton Cranswick ma poslala úplne nelogicky po A164, ktorej sa pôvodne vyhla, smerom na Beverley. Nedržala sa ani pôvodnej trasy, po ktorej som prišiel, ale zvolila 15 km obchádzku. Tak som sa vrátil naspäť a pomocou telefónu sa dostal na A614. Odtiaľ celú cestu pípala a snažila sa stále odbočovať alebo otáčať. Obchádzať trasu cez parkoviská a rôzne uličky. Horná trasa na mape je návrat, spodná je pôvodná naplánovaná cesta, po ktorej som išiel tam.
Keď zadám najkratšiu trasu, tak by proste mala navigovať aj po rýchlostných cestách. Tu žiadna nebola, ale niekedy nemá problém navigovať ma aj po rýchlostnej ceste, keď si naplánujem trasu v PC a podrobne neskontrolujem.
Skrátka ak sa človek dostane do úzkych a potrebuje nájsť najkratšiu trasu, musí použiť telefón. Tu by pomohlo, keby sa trasa dala upraviť, podobne ako v počítači. Zajtra to skúsim na inej trase.
Edit: A na tej obchádzke je zaujímavé aj to, že zvolila dlhšiu obchádzku z pravej strany. Aj keď z ľavej strany by bola obchádzka kratšia a vyhla by sa dlhšiemu úseku po tej A614, ktorej sa tak snaží vyhnúť. Tu proste žiadnu logiku nevidím.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up